avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu privind cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu privind cartea de munca

salariatul inceteaza relatiile cu angajatorul. constata ulterior ca nu a primit cartea de munca si da in judecata fostul angajator. este litigiu de munca, in sensul ca este de competenta tribunalului, sau este o obligatie de a face, de competenta judecatoriei?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 2 Septembrie 2008
Este litigu de munca intrucit la incetarea cxontractului individual de munca angajatorul are obligatia sa remita fostului salariat carnetul de munca completata corespunzator.
Litigiu de munca 100%. Competenta apartine Tribunalului din raza domiciuliului angajatului.
DECRET nr.92 din 16 aprilie 1976
privind carnetul de muncă inca in vigoare
Art. 8. - (1) Rectificarea din oficiu a inscrierilor efectuate, precum si refuzul de a inscrie in carnetul de munca unele date rezultind din acte sau de a efectua rectificarile unor inscrieri, se comunica celui in cauza, in scris si motivat, in termen de 15 zile de la data luarii masurii.

(2) Impotriva masurii luate potrivit alin. (1), precum si in cazul neeliberarii carnetului la incetarea activitatii, titularul carnetului de munca se poate adresa cu plingere la judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul unitatea care a luat masura respectiva, in termen de 30 de zile de la data comunicarii.

(3) Plingerile se vor solutiona de catre judecatorie, cu precadere, cu citarea partilor, instanta constituindu-se conform art. 2 din Legea nr. 58/1968, cu modificarile ulterioare.

(4) Hotaririle pronuntate de judecatorii in solutionarea plingerilor sint definitive.

Competenta apartine Judecatoriei in situatia neeliberarii carnetului de munca conform Dectretului de mai sus.
multumesc!
Multumesc si eu pt. ca m-ai scos din eroare :)

Alte discuții în legătură

Refuza sa-mi inapoieze cartea de munca alex333 alex333 Am lucrat la nu \"angajator\"cateva luni,dupa care mi-am dat demisia,pe care a aceptat-o fara probleme,dar ,la cererea mea de a-mi elibera Cartea de Munca,a ... (vezi toată discuția)
Fals in cartea de munca eugenbv eugenbv am ridicat caretea de munca de la ITM in urma demisiei si am constatat ca am 156 zile concediu fara plata fara sa stiu de ele mentionez ca 2 colege au patit la ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca costel58 costel58 Care este termenul limita pana la care angajatorul este obligat sa restituie cu proces verbal carnetele de munca catre toti salariatii? Cum poate fi fortat un ... (vezi toată discuția)