avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnet de munca

Care este termenul limita pana la care angajatorul este obligat sa restituie cu proces verbal carnetele de munca catre toti salariatii?
Cum poate fi fortat un angajator care nu restituie acest document unui salariat sa se achite de aceasta obligatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:29, 16 August 2011
Buna ziua,

in mod normal ele trebuie predate pana la data de 31.07.2011, dar multi angajatori nu le-au primit de la ITM, ca sa fiti mai sigur puteti merge la ITM sa va interesati daca societatea la care lucrati a primit carnetele de munca.
Multumesc pentru raspuns.ce este totusi de facut daca angajatorul refuza sau intarzie nejustificat returnarea?
costel58 a scris:

Multumesc pentru raspuns.ce este totusi de facut daca angajatorul refuza sau intarzie nejustificat returnarea?

In acest caz, puteti sesiza ITM si/sau instanta de judecata ....

@ DINESCU FLORENTA
De unde ati scos acest termen de 31.07.2011 ? ... termenul prevazut de Codul Muncii fiind 30.06.2011 ....:)
Scuze, aveti dreptate
Ce instanta este competenta in a aborda refuzul angajatorului de a restitui carnetul de munca?

Alte discuții în legătură

Recuperare carnet de munca cameliasndlsc cameliasndlsc Buna ziua incerc de mai bine de 1 an sa-mi recuperez carnetul de munca de la un angajator. Initial a spus ca a schimbat contabila si ca nu mai are nr ... (vezi toată discuția)
Litigiu privind cartea de munca romibaro romibaro salariatul inceteaza relatiile cu angajatorul. constata ulterior ca nu a primit cartea de munca si da in judecata fostul angajator. este litigiu de munca, in ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza eliberarea carnetului de munca Mariana61 Mariana61 fara un program de salarii, bineanteles ca am gresit la calculul salariilor personalului. Am fost conediata, dar pana la finalizarea platii datorate , ... (vezi toată discuția)