avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul refuza eliberarea carnetului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul refuza eliberarea carnetului de munca

fara un program de salarii, bineanteles ca am gresit la calculul salariilor personalului. Am fost conediata, dar pana la finalizarea platii datorate , constatata ca prejudiciu, se refuza eliberarea carnetului de munca. Ce pot face in aceasta situatie? Si cu ce temei legal?#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 12 Mai 2010
mergeti si faceti plangere la ITM,daca nu se rezolva plangere pe instanta
am fost angajata la o scoala, deci bugetar. La ITM mi s-a spus ca dumnealor nu au cartile de munca ale bugetarilor, sa ma adresez instantei.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
Mariana61, utilizator
Art 4(2) Decretul nr 92 /1976 privind carnetul de munca La incetarea contractului de munca ,precum si in caz de transferare,carnetul de munca se inmaneaza titularului,completat cu toate inscrierile la zi
Referitor la existenta de prejudiciu material,competenta sa se pronunte si sa dispuna hotarare ,este instanta de judecata
Pentru refuzul de a va elibera carnetul de munca , adresati-va judecatoriei in a carei raza isi are sediul fostul angajator.

De asemenea, puteti sesiza Inspectia Muncii sau Directia de Control si Juridic din cadrul Ministerului Educatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca creanga cristina creanga cristina In momentul in care imi dau demisia fie ea cu preaviz sau prin demisie ,vreau sa stiu si eu cat dureaza pana mi se va elibera cartea de munca asta in ... (vezi toată discuția)
Obligarea angajatorului sa elibereze angajatului carnetul de munca licopodicum licopodicum In legislatia actuala, de dupa abrogarea Decretului 92/1976, exista parghii diferite de obligare a angajatorului sa elibereze carnetele de munca decat cele ... (vezi toată discuția)
Decizie recurs neeliberare carnet munca Corina Capotã Corina Capotã Am o mare nedumerire! Am avut o speta bazata pe Decretul nr. 92/1976 privind carnetul de munca, (act care va fi abrogat de dispozitiile Codului Muncii abia ... (vezi toată discuția)