am ridicat caretea de munca de la ITM in urma demisiei si am constatat ca am 156 zile concediu fara plata fara sa stiu de ele mentionez ca 2 colege au patit la fel si au facut sesizarea la itm si nu sa solutionat nimic. ce este de facut in acest caz? probabil are relati mari la itm brasov
DECRET nr.92 din 16 aprilie 1976
privind carnetul de muncă
Art. 8. - (1) Rectificarea din oficiu a inscrierilor efectuate, precum si refuzul de a inscrie in carnetul de munca unele date rezultind din acte sau de a efectua rectificarile unor inscrieri, se comunica celui in cauza, in scris si motivat, in termen de 15 zile de la data luarii masurii.
(2) Impotriva masurii luate potrivit alin. (1), precum si in cazul neeliberarii carnetului la incetarea activitatii, titularul carnetului de munca se poate adresa cu plingere la judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul unitatea care a luat masura respectiva, in termen de 30 de zile de la data comunicarii.
(3) Plingerile se vor solutiona de catre judecatorie, cu precadere, cu citarea partilor, instanta constituindu-se conform art. 2 din Legea nr. 58/1968, cu modificarile ulterioare.
(4) Hotaririle pronuntate de judecatorii in solutionarea plingerilor sint definitive.
am discutat problema asta la firma si patroana mia zis ca contabila ia cartea de munca sa vada ce poate face adica sami faca un act aditonal cu marire de salariu care sa compenseze zilele de concediu dar compenseaza ca vechime?Se poate face asta si compeseaza zilele de concediu?Pot sa merg in judecata chiar daca nu am facut sesizare la ITM personal?Tinand cont ca pot dovedi ca am lucrat perioada asta cu zilele de concediu fara plata si nu recunosc semnatura pe cererile facute pentru concediu fara plata.
1. Cred ca ar tb. sa solicitati in scris rectificarea carnetului de munca, iar in cazul in care acest lucru este refuzat, formulati o cerere de chemare in judecata.
2. Sfatul meu este sa nu va complicati situatia si mai mult, apeland din nou la artificiile angajatorului cu mariri de salariu si alte tampenii.
3. Concediul fara plata nu constituie vechime in munca, cu exceptia situatiei prev. de disp.art.153 C. muncii ( concediu pt. f. profesionala - nu este cazul)