avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Problema cu inregistrarea in cartea de munca!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Problema cu inregistrarea in cartea de munca!

Buna ziua!
Am si eu o intrebare:
Fratele meu a lucrat vreo 2 ani si ceva la o firma. Si-a dat demisia dar nu au vrut sa ii dea cartea de munca, salarul pe ultima luna si plata zilelor de concediu aferente ultimului an.
Am facut cerere la ITM CJ (firma are sediul in cj iar domiciliul fratelui meu e in MM) daca se poate sa primim cumva cartea de munca.
Apoi am primit o adresa de la ITM CJ prin care se spunea ca in cartea de munca aparea ca lucra cate 2,3,10,12...zile in fiecare luna, plus ca a beneficiat de concediu fara plata aproape 100 zile. Cei de la ITM le-au cerut cererea prin care dorea concediu fara plata dar nu au avut ce arata. Mentionez ca au trecut vreo 2 ani decand si-a dat demisia dar tot nu si-a primit drepturile. Ce pot sa fac?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:21, 11 Octombrie 2007
Faceti o sesizare catre Inspectia Muncii, str.Matei Voievod nr.14, Sector 2, Bucuresti in care le explicati situatia si ce va raspuns ITM Cj.
Sau puteti introduce si o cerere de chemare in judecata a societatii respective, prin care sa cereti eliberarea cartii de munca si plata drepturilor salariale restante.

Lucrez la la o reprezentanta Vodafone si de curand am zis sefilor ca vreau sa plec! Brusc a aprut o chitanta pe care scria cu 500 de mii mai mult cu toate ca pe celelate 2 exemplare e suma corecta! si cica persoana respectiva a sunat la vodafone bucuresti sa ma reclame! chiar mi-au arat o chitanta cu acelsi numar ca celelalte 2 cu acelsi numar care avea si mai mult cu 500 de mii(xeroxta)! MI-au zis ca imi fac dosar penal ptr fals si uz de fals! spuneti-mi ce sa fac? eu dreptate? si au zis ca si daca nu dau la politie pot sa imi scire pe cartea de munca numa tampenii de nu ma mai angajez nicunde
OchiVerziB a scris:

Lucrez la la o reprezentanta Vodafone si de curand am zis sefilor ca vreau sa plec! Brusc a aprut o chitanta pe care scria cu 500 de mii mai mult cu toate ca pe celelate 2 exemplare e suma corecta! si cica persoana respectiva a sunat la vodafone bucuresti sa ma reclame! chiar mi-au arat o chitanta cu acelsi numar ca celelalte 2 cu acelsi numar care avea si mai mult cu 500 de mii(xeroxta)! MI-au zis ca imi fac dosar penal ptr fals si uz de fals! spuneti-mi ce sa fac? eu dreptate? si au zis ca si daca nu dau la politie pot sa imi scire pe cartea de munca numa tampenii de nu ma mai angajez nicunde

NU au cum sa se duca la politie , atata timp cat pe celelalte 2 exemplare este suma corecta. Se poate face o expertiza grafologica pe toate exemplarele chitantei ca sa se cunoasca cine a scris-o.
In ce priveste scrierea in carnetul de munca nu este chiar asa cum sustin ei. Înscrierile eronate sau efectuate fără respectarea prevederilor legale vor fi rectificate. Rectificarea din oficiu a inscrierilor efectuate, precum şi refuzul de a înscrie în carnetul de munca unele date rezultind din acte sau de a efectua rectificările unor înscrieri, se comunica celui în cauza, în scris şi motivat, în termen de 15 zile de la data luării măsurii. Impotriva măsurii luate, precum şi în cazul neeliberarii carnetului la încetarea activităţii, titularul carnetului de munca se poate adresa cu plîngere la judecătoria în a carei raza teritorială îşi are sediul unitatea care a luat măsura respectiva, în termen de 30 de zile de la data comunicării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in cartea de munca eugenbv eugenbv am ridicat caretea de munca de la ITM in urma demisiei si am constatat ca am 156 zile concediu fara plata fara sa stiu de ele mentionez ca 2 colege au patit la ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca creanga cristina creanga cristina In momentul in care imi dau demisia fie ea cu preaviz sau prin demisie ,vreau sa stiu si eu cat dureaza pana mi se va elibera cartea de munca asta in ... (vezi toată discuția)
Litigiu privind cartea de munca romibaro romibaro salariatul inceteaza relatiile cu angajatorul. constata ulterior ca nu a primit cartea de munca si da in judecata fostul angajator. este litigiu de munca, in ... (vezi toată discuția)