avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu privind cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu privind cartea de munca

salariatul inceteaza relatiile cu angajatorul. constata ulterior ca nu a primit cartea de munca si da in judecata fostul angajator. este litigiu de munca, in sensul ca este de competenta tribunalului, sau este o obligatie de a face, de competenta judecatoriei?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 2 Septembrie 2008
Odata cu incetarea raporturilor de munca, indiferent din a cui initiativa (demisie sau concediere ori pprin acordul partilor), tot angajatorul este cel care are obligatia eliberarii cartii de munca de la Inspectoratul Teritorial de Munca. In caz contrar, salariatul il poate actiona in instanta.
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze documentul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act. In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau judecatoriei din zcircumscriptia in care angajatorul isi are sediul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuza sa-mi inapoieze cartea de munca alex333 alex333 Am lucrat la nu \"angajator\"cateva luni,dupa care mi-am dat demisia,pe care a aceptat-o fara probleme,dar ,la cererea mea de a-mi elibera Cartea de Munca,a ... (vezi toată discuția)
Fals in cartea de munca eugenbv eugenbv am ridicat caretea de munca de la ITM in urma demisiei si am constatat ca am 156 zile concediu fara plata fara sa stiu de ele mentionez ca 2 colege au patit la ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca costel58 costel58 Care este termenul limita pana la care angajatorul este obligat sa restituie cu proces verbal carnetele de munca catre toti salariatii? Cum poate fi fortat un ... (vezi toată discuția)