Sunt incadrat prin concurs ca informatician (anul 2006).
In urma cu circa 5-7 luni, ajutorul programator debutant, care lucra cu mine in sala a depus demisia. In locul lui a fost angajat un student. Nu a trecut mult timp si am fost dat afara din sala (amenajata de mine din punct de vedere IT), iar noul angajat lucreaza in sala amenajata de mine. Am primit o incapere care este foarte mica, nu avea priza cu curent electric iar tavanul in dreptul ferestrei corespunde direct cu podul scolii (este plin de praf in pod). Toata dotarea IT pe care lucram este in sala in care lucreaza noul angajat. Nu am acces la ea. Acum sunt tolerat "de catedra de matematica" si lucrez pe calculatoarele lor. Mentionez ca tot eu am amenajat (din punct de vedere IT) acest cabinet de matematica.
Dar in urma cu circa 10 zile am aflat ca postul meu a fost dat pentru reducere la inspectorat. Prin scoala conducerea a lansat zvonul ca cei de la inspectorat au solicitat postul meu (cu studii superioare). Mentionez ca postul meu este unic si sunt singurul cu studii superioare din cadrul personalului didactic auxiliar. Inca nu am primit oficial vestea de reducere a postului. Ce ar trebui sa fac in acesta situatie ? In contextul actual este mai important un post de ajutor programator debutant ?
Asteptati sa vedeti daca intradevar primiti decizia de incetare a cim dupa care, functie de motivul incetarii, urmeaza sa procedati in consecinta. Am in vedere, in primul rand, o eventuala cotestatie impotriva decizie de incetare a cim, contestatie pe care o veti depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.
Am aflat ca au depus un referat (cu foarte multe justificari) in sustinerea reducerii postului.
Am dreptul sa solicit acest referat ?
Inca nu am fost anuntat oficial eu de acest lucru, dar unii colegi au aflat de la dir.adj. ! Eu cred ca aceste justificari de fapt ii acuza. Cum poti sa sustii ca este mai bine pentru scoala sa fii necalificat si fara experienta ? (probabil prin faptul ca am salariu mai mare !)
Ca sa se poata aprecia ce sanse aveti trebuie cineva de specialitate sa va vada tot cazul..E ca si cum v-as spune ca nu merge calculatorul ca nu se deschide si v-as ruga sa-mi spuneti la telefon ce sanse am sa-l repar...
Puteti ataca decizia in termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunalul in care domiciliati.