avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere post informatician
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere post informatician

Sunt incadrat prin concurs ca informatician (anul 2006).
In urma cu circa 5-7 luni, ajutorul programator debutant, care lucra cu mine in sala a depus demisia. In locul lui a fost angajat un student. Nu a trecut mult timp si am fost dat afara din sala (amenajata de mine din punct de vedere IT), iar noul angajat lucreaza in sala amenajata de mine. Am primit o incapere care este foarte mica, nu avea priza cu curent electric iar tavanul in dreptul ferestrei corespunde direct cu podul scolii (este plin de praf in pod). Toata dotarea IT pe care lucram este in sala in care lucreaza noul angajat. Nu am acces la ea. Acum sunt tolerat "de catedra de matematica" si lucrez pe calculatoarele lor. Mentionez ca tot eu am amenajat (din punct de vedere IT) acest cabinet de matematica.
Dar in urma cu circa 10 zile am aflat ca postul meu a fost dat pentru reducere la inspectorat. Prin scoala conducerea a lansat zvonul ca cei de la inspectorat au solicitat postul meu (cu studii superioare). Mentionez ca postul meu este unic si sunt singurul cu studii superioare din cadrul personalului didactic auxiliar. Inca nu am primit oficial vestea de reducere a postului. Ce ar trebui sa fac in acesta situatie ? In contextul actual este mai important un post de ajutor programator debutant ?
av.antoanelageaman a scris:

Puteti ataca decizia in termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunalul in care domiciliati.

Sunteti sigura si in cazul concedierilor neimputabile angajatului?
Inafara de:

ART. 76
Concedierea dispusa cu nerespectarea procedurii prevazute de lege este lovita de nulitate absoluta.

Nu gasesc altceva.

Sanse... lumea zice 85%, avocatul meu zice 70%, dar asa mai bine discutati sansele ca angajatorul sa nu respecte procedura sau avocatul sa gaseasca o chichita procedurala, deci intrebati un avocat. Si eu am o problema similara si am ajuns la concluzia sa-mi iau un avocat macar pentru contestarea concedierii. Ma intereseaza subiectul deoarece si mie-mi miroase ca angajatorul nu reuseste sa ma concedieze disciplinar si s-ar putea s-o faca neimputabil mie.

Sunteti dealtfel scutiti de alte taxe la tribunal pentru litigiu de munca. Ceea ce veti obtine:

ART. 78
(1) In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
(2) La solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere.
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2009
w0lfshad3, utilizator
ART. 283 (1) Codul Muncii
Cererile în vederea soluţionării unui conflict de munca pot fi formulate:
a) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia unilaterala a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de munca;
b) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancţionare disciplinară;

Prin urmare, da , sunt sigura ca termenul e de 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa post semnata, dar nu este semnat contractul de munca cnss cnss Sunt incadrat informatician la un liceu (concurs 2006). Am fost platit mereu pentru norma intreaga. A fost negociata fisa postului fara a se semna contractul ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic - somaj allynna allynna Buna ziua, pe 30 iulie 2010 copilul meu a implinit 2 ani, si in aceeasi zi m-am prezentat la locul de munca pentru a reveni pe postul avut anterior. mi s-a ... (vezi toată discuția)
Articolul 61 litera a bogdancatruna@yahoo.com bogdancatruna@yahoo.com intro zi fara nici un motiv fostul sef mia zis sa plec mia dat salariu si mia spus la revedere nu am putut sami iau cartea de munca pe motiv ca nu e incheiata ... (vezi toată discuția)