av.antoanelageaman a scris:
Puteti ataca decizia in termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunalul in care domiciliati.
Sunteti sigura si in cazul concedierilor neimputabile angajatului?
Inafara de:
ART. 76
Concedierea dispusa cu nerespectarea procedurii prevazute de lege este lovita de nulitate absoluta.
Nu gasesc altceva.
Sanse... lumea zice 85%, avocatul meu zice 70%, dar asa mai bine discutati sansele ca angajatorul sa nu respecte procedura sau avocatul sa gaseasca o chichita procedurala, deci intrebati un avocat. Si eu am o problema similara si am ajuns la concluzia sa-mi iau un avocat macar pentru contestarea concedierii. Ma intereseaza subiectul deoarece si mie-mi miroase ca angajatorul nu reuseste sa ma concedieze disciplinar si s-ar putea s-o faca neimputabil mie.
Sunteti dealtfel scutiti de alte taxe la tribunal pentru litigiu de munca. Ceea ce veti obtine:
ART. 78
(1) In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
(2) La solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere.