avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de desfacere a CIM cu art.61 lit. a
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de desfacere a CIM cu art.61 lit. a

Am fost delegat verbal de catre angajator, si am refuzat delegarea pe motivul ca am de urmat liceul seral in perioada respectiva.
Dupa ce am depus o reclamatie la ITM am primit raspunsul de la ITM,ca angajatorul pe perioada de aproximativ de 1 luna a notat nemotivat absenta mea si dupa aceea a desfacut CIM cu art. 61 lit. a, fara nici o comisie de cercetare, fara nicio alta instintare. In cele din urma am primit si decizia prin posta.
Ce sanse am daca fac contestatie la tribunal?

Dupa ce am facut o reclamatie la ITM, am primit raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 27 Decembrie 2010
Raspunsul ITM-ului nu va ajuta in reintegrarea dv., ci doar instanta de judecata, pe baza contestatiei pe care trebuie sa o promovati la Tribunalul de la domiciliul dv. in termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei de desfacere a CIM.
Lipsa cercetarii prealabile conduce la anularea concedierii, aceasta procedura fiind obligatorie si sanctionata cu nulitatea deciziei de concediere pe motive disciplinare. ;)
De la data primirii deciziei prin posta , aveti la dispozitie un termen de 30 de zile pentru a constesta in instanta decizia de concediere.

Daca nu ati fost convocat pentru cercetarea disciplinara prealabila, atunci decizia este lovita de nulitate absoluta si aveti sanse mari de castig in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare cercetare disciplinara adisoi adisoi Am primit in septembrie 2012 o convocare la cercetare disciplinara pt data de data 1 aprilie 2012!!!!.Nu este o gluma...pur si simplu nu pot sa cred cat de ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a contractului de munca kristina1 kristina1 mi am pus demisia la fostul loc de munca in data de 26.11, nu am stat in preaviz, iar azi am primit o decizie de desfacere disciplinara a contractului in care ... (vezi toată discuția)
Cim art. 61, lit. a narcisa15 narcisa15 Ma confrunt cu o problema mai delicata. M-am angajat la sfarsitul lunii iunie pe o firma X. Firma aceasta a folosit timp de cateva saptamani sediu unei alte ... (vezi toată discuția)