avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea disciplinara

Am fost angajat la o firma 2 luni si mi-am depus demeisia iar la sfarsit am fost anuntat ca nu mi sa luat in calcul demisia si am fost concediat disciplinar. Nu am fost sactionat niciodata dar la sfarsit cand am primit declaratia de demitere am vazut ca int-o anumita data am fost chemat de pentru a mi se aduce la cunostinta anumite nereguli dar eu nu am stiut nimic nu am primit nici o notificare. Am primit carte de munca prin posta la o luna dupa desfacerea contractului. As dori sa stiu daca se pot face demersuri pentru sergerea acelui articol din carte de munca si daca o sa fie probleme la o noua angajare. Eu as mai dori sa stiu daca mai pot sa ma angajez in politie avan acest articol pe cartea de munca.Mentionez ca inainte de aceste 2 luni de angajare am mai fost angajat timp de 8 luni si la acel loc de munca nu au fost probleme am plecat cu demisie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:53, 31 Martie 2009
Decizia de concediere poate fi contestata in trmen de 30 zile de la data luarii la cunostinta. Puteti motiva contestati prin nerespectarea procedurii de concediere.
In cazul in care au trecut 30 zile de la comunicarea deciziei de concediere nu prea mai aveti ce sa faceti.
Cat priveste faptul ca puteti fi afectat in cazul in care doriti sa va angajtati in politie este posibil sa fie si asa, conteaza la dosar si situatii de indisciplina in special ca se cere recomanadre de la locul de munca anterior
Cum si cand ati primit "declaratia de demitere"? V-a fost inmanata personal sau trimisa prin posta?
Declaratia de demitere, care de fapt cred ca este decizia de incetare a CIM se poate contesta in termen de 30 de zile de la comunicare. Se pare ca ati trecut de acest termen, iar pasivitatea se plateste.
Daca ne dati un raspuns la intrebarile care vi le-am adresat....se poate rezolva ceva , doar daca aceasta nu v-a fost comunicata sau daca nu a trecut ptermenul de 30 de zile.
Mia spus un avocat ca atazi este ultima zi de contestatie si a depus contestatia. Decizia am primit-o pe data de 2.02.2009,va rog sa-mi comunicati si dumneavoastra daca data de 5.03.2009 pentru depunerea contestatiei nu a fost tarziu.
Avand in vedere ca luna februarie 2009 a avut 28 zile, dupa calculele mele in 03.03.2009 s-ar fi implinit 30 zile. :sorry:
Dar a spus ca prima si ultima zi nu se pune.

Alte discuții în legătură

Cai de atac extraordinare ANDREI2002 ANDREI2002 In cazul in care nu am contestat decizia de sanctionare disciplinara in cele 30 zile, mai exista vreo cale de atac extraordinar? eventual curtea de apel, CEDO. ... (vezi toată discuția)
Demisie ignorata gigelas gigelas Buna seara, Un angajat,care nu primea salariul la timp,a decis sa demisioneze invocand art.81 alin.(8) - din vina angajatorului. A depus demisia,insa ... (vezi toată discuția)
Concediere fabricata timmomaas timmomaas Buna, Lucrez la o firma de contabilitate de o luna de zile. Intre timp, vazand neregulile de aici si gravele abateri de la lege, impreuna cu colega mea, ... (vezi toată discuția)