buna,sunt cristi si am nevoie de o lamurire.in 2009 am contractat un imprumut.am platit cam 18 rate dupa care nu am mai putut sa platesc.banca a beneficiat de toate formele de asigurare pe care le-am semnat. as vrea sa aflu in ce conditii pot beneficia de pescrierea datoriei acum in 2017.nu prea ma lamuresc art. 701 - 706 din ncpc. m-as bucura daca ma veti ajuta sa gasesc o solutie. va multumesc!
salut,stimate just_ 55 ! am primit de la un executor judecatoresc o instiintare ,in 11/01/2017, care face referire la dosarul de executare 683 din 2015, executare pronuntata conform art.666 NCPC,la data de 18/05/2015. totodata mi se aduce la cunostinta ca si firma unde sunt angajat e obligata sa-mi opreasca bani -- lucru care sa si intamplat deja-- conform art.787/1/1 NCPC. mai mult de atat, angajatorului i se pune in vedere ,in caz de neindeplinirea obligatiilor , art 790/1-9 NCPC. INTREBARE : cum pot rezolva aceasta situatie,unde si cui sa ma adresez,cum poate firma sa nu mai fie implicata si sa nu mai fie obligata sa plateasca ? va multumesc !
Inteleg ca nu ati facut contestatie la executare in termen de 15 zile de la data primirii instiintarii de la executor. Daca e asa nu mai puteti face nimic, decat sa achitati creanta si cheltuielile de executare. Angajatorul e obligat sa va retina din salariu. Art 701-706 se refera la cazurile in care s-a facut contestatie la executare si e pe rol. Dupa 3 ani de la data ultimei rate achitate la banca (daca banca nu a facut nimic, adica nu v-a actionat in instanta, datoria s-a prescris) dar trebuia sa contestati in instanta si sa va aparati invocand prescrierea Daca nu ati facut-o inseamna ca ati acceptat tacit sa platiti si nu mai e nimic de facut.