avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită finante-banci
Discuție deschisă în Executare silită

finante-banci

buna,sunt cristi si am nevoie de o lamurire.in 2009 am contractat un imprumut.am platit cam 18 rate dupa care nu am mai putut sa platesc.banca a beneficiat de toate formele de asigurare pe care le-am semnat. as vrea sa aflu in ce conditii pot beneficia de pescrierea datoriei acum in 2017.nu prea ma lamuresc art. 701 - 706 din ncpc. m-as bucura daca ma veti ajuta sa gasesc o solutie. va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2017
Cristian0001, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 08:29, 15 Februarie 2017
Eu zic ca s-a prescris deja. Ati primit vreo adresa de la banca sau de la vreun executor judecatoresc?
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator
salut,stimate just_ 55 ! am primit de la un executor judecatoresc o instiintare ,in 11/01/2017, care face referire la dosarul de executare 683 din 2015, executare pronuntata conform art.666 NCPC,la data de 18/05/2015. totodata mi se aduce la cunostinta ca si firma unde sunt angajat e obligata sa-mi opreasca bani -- lucru care sa si intamplat deja-- conform art.787/1/1 NCPC. mai mult de atat, angajatorului i se pune in vedere ,in caz de neindeplinirea obligatiilor , art 790/1-9 NCPC. INTREBARE : cum pot rezolva aceasta situatie,unde si cui sa ma adresez,cum poate firma sa nu mai fie implicata si sa nu mai fie obligata sa plateasca ? va multumesc !
Inteleg ca nu ati facut contestatie la executare in termen de 15 zile de la data primirii instiintarii de la executor. Daca e asa nu mai puteti face nimic, decat sa achitati creanta si cheltuielile de executare. Angajatorul e obligat sa va retina din salariu. Art 701-706 se refera la cazurile in care s-a facut contestatie la executare si e pe rol. Dupa 3 ani de la data ultimei rate achitate la banca (daca banca nu a facut nimic, adica nu v-a actionat in instanta, datoria s-a prescris) dar trebuia sa contestati in instanta si sa va aparati invocand prescrierea Daca nu ati facut-o inseamna ca ati acceptat tacit sa platiti si nu mai e nimic de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie poprire rusumaria1 rusumaria1 buna ziua am un salariat pentru care am primit o adresa de infiintare a popririi pe salar de la un executor judecatoresc. Salariatul vrea sa faca ... (vezi toată discuția)
Efectele suspendarii executarii silite. refuzul executorului de a ridica poprirea pe salariu DanRo DanRo Preambul: credit neplatit din 2006, evident prescris, executare silita cu poprire pe conturi si salariu, contestatie la executare, suspendare executare ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita lucia45 lucia45 Buna ziua, In luna octombrie 2006 am fost obligata sa fac un angajament de plata cu suma x. catre o societate comerciala (nu are importanta motivul), ... (vezi toată discuția)