avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie poprire
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie poprire

buna ziua

am un salariat pentru care am primit o adresa de infiintare a popririi pe salar de la un executor judecatoresc. Salariatul vrea sa faca contestatie la executare pe motiv ca debitul este prescris. Incheierea de la judecatorie fiind din 2012.Iar adresa de infiintare a popririi fiind din 20.02.2016
Intrebarea mea este , eu ca tert poprit trebuie sa-i fac poprire pe salar sau astept sa se solutioneze contestatia.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
rusumaria1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 15:12, 25 Februarie 2016
Potrivit art. 787 din CPC, tertul poprit are obligatiile prevazute la alin 1-4.
In articolul 790 din acelasi cod se precizeaza ce se intampla in cazul in care tertul poprit nu-si indeplineste obligatiile ce-i revin pentru efectuarea popririi, creditorul debitorul sau executorul judectoresc putand sesiza instanta pentru validarea popririi.
Potrivit art. 787 al.5, tertul poprit nu va putea face contestatie impotriva popririi, dar isi va formula apararile in instanta de validare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont alicess alicess Buna ziua, Am o poprire pe contul bancar si o descoperire de card la aceeasi banca. De 3 luni, banca imi opreste 1/3 din salariu insa nu a virat nicio suma ... (vezi toată discuția)
Fostul sot si-a schimbat locul de munca. i-a fost trimisa instiintarea ... dyzzyy dyzzyy Fostul sot si-a schimbat locul de munca. I-a fost trimisa instiintarea de catre executor, noului angajator, dar nu s-a finalizat in nici un fel, neprimindu-se ... (vezi toată discuția)
Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)