avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil studenta la a doua sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil studenta la a doua sarcina

Buna ziua,sotia mea a nascut pe 8.01.2016 un baiat,momentan beneficiaza de indemnizatia de crestere copil pana in 08.01.2018,acum este din nou insarcinata,urmeaza sa nasca in august 2017,mai poate sotia mea sa beneficieze de indemnizatie de crestere a copilului si pentru cel de -al doilea copil ?tin sa mentionez ca sotia mea a intrerupt facultatea in octombrie 2016 nu mai facea fata !Va multumim frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 15 Februarie 2017
Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 , sotia dvs. va intra din CCC1 in CCC2 incepand cu data terminarii CCC1.

Pe perioada de suprapunere august 2017 - ianuarie 2018 va primi in plus (pe langa indemnizatia pentru CCC1) o suma egala cu 85% din salatiul minim brut pe economie (1233 lei).

Pentru aceasta se va depune, dupa nasterea celui de-al doilea copil, o cerere la Primarie la care atasati copia certificatului de nastere a celui de al doilea copil.
Va multumim frumos pentru timpul acordat.Noua ne era teama ca nu mai beneficiaza de indemnizatie din cauza ca a intrerupt facultatea.Vad ca dumneavoastra ati scris mai sus ca depunem o cerere in care atasam o copie certificatul de nastere copilului,stim ca data trecuta cei de la primarie ne-au cerut si o adeverinta de la facultate,mai trebuie si acum acea adeverinta?ca eu nu cred ca ar mai putea obitine aceasta adeverinta avand in vedere ca sotia mea a intrerupt facultatea.Va multumim inca odata si ne cerem scuze de deranj.
Nu cred ca mai este nevoie de adeverinta, intrucat sunteti in CCC si adeverinta necesara pentru CCC 2 o luati de la AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie al doilea copil! Violeta Ciuciur Violeta Ciuciur Primul copil implineste 2 ani in noiembrie 2017. Al doilea, se va naste in septembrie 2017. Am stat acasa in prenatal si cu indemnizatie de la primul, dar ... (vezi toată discuția)
Ccc, insarcinata din nou Nicoleta predescu Nicoleta predescu Bun ziua...eu sunt in ccc ... copilul face in 15 dec. 2 ani si sunt insarcinata ..dar am ca termen inceputul lui noiembrie.cum procedez pt continuarea ccc (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestrea copilului florinaalina florinaalina buna!sunt in concediu pentru cresterea copilului si sunt insarcinata a 2 oara o sa nasc mai repede cu aproape 2 luni...prima indemnizatie imi expira in martie ... (vezi toată discuția)