avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ierarhizare plati in cazul falimentului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ierarhizare plati in cazul falimentului

prevederle legii 85/2014 art. 161 stabileste o ordine de plata a creantelor.

Cheltuiellei de mediu si ecologizare, ce urmeaza a fi efectuate dupa lichidarea unor active la ce categorie de creante se inscrie si ce prioritate la plata au in comparatie cu celelalte tipuri de creante?
Daca sunt creante nascute pe durata procedurii, acestea se pot plati direct fara a fi nevoie de inscriere in tabelul de creante.
de acord . nu sint create in perioada insolventei. Cheltuielile de ecologizare vor apare dupa lichidarea activelor . Cind anume se platesc? dupa sau inaintea creantelor salariale?
Inclin sa cred ca nu sunt pe o pozitie superioara creantelor salariale.
Sunt creante ale tertilor conform pct. 4 din art. 161.
Daca corelam prevederile OIG 195/2005 art. 10 cou prevederile Legii 85/2014 art. 161 considerati ca se incadreaza la aceste cheltuieli de mediu se incadreaza la prevederile alin. 1)?
Daca ne raportam la alin. 4 art. 10 din OUG 195/2005: Indeplinirea obligatiilor de mediu este prioritara in cazul procedurilor de: dizolvare urmata de lichidare, lichidare, faliment, incetarea activitatii. apare o alta intrebare: prioritara fata de ce anume/de cine?

Alte discuții în legătură

Salariu neachitat la o societate in faliment enmela enmela Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum pot face sa-mi recuperez salariul neachitat din luna iulie 2015, societatea fiind in faliment. Cand s-au vandut bunurile ... (vezi toată discuția)
Am câștigat un proces cu o firma la care am fost angajat și ... Reddan Reddan Am câștigat un proces cu o firma la care am fost angajat și acum am aflat ca si-a declarat falimentul și am câștigat drepturile salariale pe 2 ani , ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa si plata salariilor alina1307 alina1307 buna ziua. puteti va rog sa imi spuneti care este locul pe care il ocupa salariul angajatului in prioritatile unei firme in insolventa? directorul firmei care ... (vezi toată discuția)