avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu neachitat la o societate in faliment
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu neachitat la o societate in faliment

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum pot face sa-mi recuperez salariul neachitat din luna iulie 2015, societatea fiind in faliment. Cand s-au vandut bunurile s-au achitat in primul rand TVA- ul aferent vanzarii UNPIR-ul , serviciile prestate de lichidator. Va rog daca puteti sa-mi spuneti care sunt prioritatile.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: enmela , utilizator 12:08, 3 Noiembrie 2016
Art. 161 din Legea nr. 85/2014 stabileste ordinea in care creantele vor fi platite, creantele izvorate din raporturi de munca ocupand pozitia a treia, precedate de cheltuielile aferente procedurii insolventei, prioritare, si de creantele provenind din finantari acordate debitorului in perioada de observatie in scopul desfasurarii activitatilor curente.

Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc pentru raspuns. Nu mai stiu sigur dar cred ca in momentul in care s-a facut acel raport s-a specificat ca lichidatorul sa fie renumerat inaintea angajatilor.Va rog daca imi puteti spune ce as putea face, deoarece eu nu mi-am luat salariul din iulie 2015 si societatea nu mai are bunuri de vandut.
Va multumesc,
Puteti sesuiza judecatorul sindic sau apela la Fondul de garnatre a creantelor salariale.
Am comunicat la lichidator privitor la plata salariului din fondul de garantare dar mi s-a comunicat ca nu se mai poate face cerere catre fondul de garantare deoarece trebuia facut inainte de a intra in faliment. Este reala aceasta informatie sau ar trebui sa merg la ITM. Exista vreo alta modalitate de a-mi recupera banii?
Va multumesc,
ITM-ul nu are cum sa va ajute in aceasta situatie , AJOFM-ul se ocupa de Fondul de garantare , mergeti acolo.

Alte discuții în legătură

Plata fond garantare salariala natascha90 natascha90 am lucrat pe o perioada mai lunga de timp intro firma care in momentul in care m am imbolnavit, nu mi a platit niciun concediu medical. Patronul lucra in ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca privind obligarea la plata salariilor restante. firma in insolventa. cum pot recupera drepturile salariale? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Mi s-a admis in instanta cererea privind obligarea firmei la care am lucrat la plata salariilor restante. De mentionat ca am fost angajat in ... (vezi toată discuția)
Firma in faliment- recuperare salarii viu viu Buna seara, Am lucrat la o firma care este in faliment. Nu am primit salariile 3 luni. Sunt inscris la masa credala. Va rog sa-mi spuneti : 1. Pot solicita ... (vezi toată discuția)