Buna seara,
Am lucrat la o firma care este in faliment. Nu am primit salariile 3 luni. Sunt inscris la masa credala. Va rog sa-mi spuneti :
1. Pot solicita in nume propriu la AJOFM primirea salariilor din Fondul de Garantare al Creantelor Salariale? Se pot da daca firma este in faliment?
2.Lichidatorul nu vrea sa-mi dea hotararea judecatoreasca de intrare in insolventa, ma trimite sa o solicit la tribunal - unde trebuie sa ma adresez la tribunal? trebuie sa fac vreo cerere?.
3. De asemenea nu vrea sa inregistreze notificarea precum ca vreau sa solicit salariile din Fondul de Garantare. S-a mutat cu sediul si nu am decat nr. de telefon al acestuia si nu vrea sa-mi spuna unde s-a mutat. 4.Se poate sa fi facut lichidatorul aceste demersuri si sa fi incasat banii?
1. Puteti cere si dumneavoastra la Fondul de Garantare plata.
2. Hotararea o puteti lua de la arhiva tribunalului. Sediul il puteti gasi pe internet pe portalul instantelor de judecata.
3. Puteti merge la Fondul de Garantare si intreba daca s-a depus vreo cerere.
Trebuie neaparat sa notific lichidatorul ca voi depune cererea pentru a lua banii de la Fondul de Garantare (nu am decat nr de telefon mobil al sau la care nu raspunde; si-a mutat sediul unde activa si nici adresa de e-mail nu am).
Chiar daca firma este in faliment pot solicita acesti bani (cand am reusit sa vorbesc cu lichidatorul acesta mi-a spus ca numai daca mai era firma in insolventa puteam solicita aceasta)
Trebuie sa solicit hotararea de intrare in faliment la Tribunal sau ambele?
Mi s-a spus de catre lichidator ca putem solicita acesti bani (din Fondul de Garantare) de la AJOFM numai in perioada cat a fost in insolventa. Acum firma este in faliment. Mai pot solicita acesti bani de la AJOFM din Fondul de Garantare al Creantelor Salariale?