avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri cu privire la urmatoarea situatie in care ma aflu:
In acest moment sun in CCC1 pe o perioada de 2 ani copilul urmand sa implineasca 2 ani pe 1 Septembrie 2017 dar sunt si insarcinata urmand sa nasc cel de-al doilea copil pe 1 Noiembrie 2017.
Contractul de munca pe care l-am avut inainte sa intru in CCC1 a fost pe perioada determinata si este posibil ca in aceasta situatie angajatorul sa nu ma mai primeasca.
In acest caz ce se va intampla cu perioada 01 Septembrie - 1 Noiembrie 2017?
Daca nu ma intorc la serviciu pot totusi sa intru in concediu de maternitate ( cele 126 de zile) ? - daca da cine plateste acest concediu?
Care va fi baza de calcul pentru CCC2?( pt primul copil a fost 1750 lei + cei 200 lei timpt de 2 ani)?
Daca m-as intoarce la serviciu acum unde as avea acelasi salariu - 1750 lei dar as mai primi si stimulentul de insertie m-ar ajuta sa primesc o indemnizatie mai mare pt cel de-al doilea copil sau stimulentul de insertie nu se ia in calcul?
Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 18 Februarie 2017
Dl Tudor Valeriu imi puteti raspunde dumneavoastra va rog?
Contractul de munca trebuia sa va inceteze la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat. Luati legatura cu angajatorul si obtineti documentele de lichidare.
Puteti sa va inscrieti la somaj, dar trebuie sa verificati daca indepliniti conditiile de somaj.
Daca da, puteti intrerupe somajul cu concediu de maternitate platit de agentia de somaj, apoi cu CCC2.
Buna ziua,
Multumesc pt raspuns insa nu imi este clar ceea ce mi-ati spus. Daca acel contract pe perioada determinata a fost suspendat printr-o decizie de suspendare in momentul in care am intrat in CCC1 acesta perioada care a ramas a expirat deja?
Stimulentul de insertie pe care l-as primi in cazul in care m-as intoarce la serviciu s-ar pune la baza de calcul pt CCC2?
In cazul in care in cele 2 luni dinaintea nasterii nu realizez nici un venit, nici de la angajator nici din somaj mai pot primi indemnizatia pt al doilea copil?Daca da, cele 2 luni nu se ia in calcul deloc sau se pun ca 0 ceea ce ar duce la o medie mult mai mica.
Multumesc! Astept raspunsul dumneavostra!
1. art.49 C.mun.
....
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
,,,,

Prin urmare, chiar daca vi s-a suspendat c.i.m., acesta inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata.

2. Stimulentul de insertie nu intra in calculul indemnizatiei pentru CCC.

3. Daca nu realizati venituri in cele 2 luni, atunci acestea nu se iau in considerare.
Buna ziua,
Tatal are obligatia sa stea acasa 1 luna din cei 2 ani?
Daca nici nu ma intorc la serviciu si nici nu intru in somaj, cele 2 luni dinaintea nasterii nu se pun la calculul indemnizatiei, in cazul acesta cela 42 de zile de postanal obligatorii cine le-ar plati?
Daca a expirat contractul si angajatorul nu mai vrea sa ma primeasca as putea sa intru in somaj? Cand ar trebui sa intru in somaj, cu o zi inainte sa impineasca copilul 2 ani sau cu o luna inainte?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Suprapunere concedii de crestere copil mia_livia mia_livia Buna seara.Vreau sa ma ajutati in urmatoarea situatie:momentan ma aflu in concediu de crestere copil.Am nascut pe 11 iunie 2013 si am concediu pana pe 11 mai ... (vezi toată discuția)
Acordarea stimulent pentru tatal copilului ioana_moga12 ioana_moga12 La data de 31.03.2018, copilul face 2 ani. In prezent eu primesc indemnizatie de crestere copil. In perioada 28.02.2018-02.03.2018 trebuie sa nasc al doilea ... (vezi toată discuția)
Continuare ccc Elena Caldararu Elena Caldararu Buna ziua!as vrea sa stiu daca se poate intra in concediu crestere copil din concediu crestere copil!va multumesc! (vezi toată discuția)