avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Citatie Politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Citatie Politie

Buna ziua, astazi am fost oprit de un agent de politie din alta localitate pe motiv ca nu i-am acordat prioritate de trecere, acesta neavand asupra sa procese verbale si dovada de circulatie mi-a luat datele si mi-a cerut verbal sa ma prezint la postul de politie din care face parte la ora 21:00 a zilei curente pentru a-mi aplica masusa de sanctionare.
Intrebarea mea este.......Este legal sa fi citat verbal sa te prezinti la ora 21:00 la un post de politie din alta localitate decat cea din care faci parte si care are post de politie propriu?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:28, 15 Februarie 2017

In mod clar e un abuz, problema e pina unde va merge politistul.E foarte posibil sa va treziti cu orice fapta trecuta in procesul verbal de contraventie, trimis acasa cu semnatura unui martor (presupun ca nu va veti duce). Nu mi-e clar unde va e permisul in momentul de fata si daca are proba video, sau dvs.aveti un martor. Sunt mai multe posibilitati si puteti avea succes,chiar fara sa va duceti acolo. Posibil ca individul sa doreasca si altceva, stiti dvs. ce.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2017
latka, utilizator
Nu exista proba video politistul era in autovehicul cu 2 persoane civile si se deplasa dintr-o localitate in alta cu autospeciala care nu este dotata cu mijloace metrologice, el sustine ca eu i-am taiat calea si nu i-am acordat prioritate, dar eu eram incadrat in momentul in care a franat pe sensul meu de mers, iar politistul circula cu viteza pe linia continua pe sensul meu de mers adica venea din contrasens, dupa ce a oprit a zis catre mine'Iti dai seama ce se intampla daca intram in tine cu 90/km/h' asta fiind in interiorul localitatii langa trecerea pietonala, motiv pentru care l-am inregistrat audio.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2017
mihaisuciugabriel91, utilizator
1. Nu ati spus daca mai aveti permis sau nu. Nu ati spus daca aveti vreun martor.
2. Cele 2 persoane care-l insoteau pot fi martori.
3. Nu are importanta ca l-ati inregistrat, va incheie proces verbal pentru neacordare de prioritate, chiar si in lipsa, cu martor si va trimite acasa acest PV, cu mentionarea refuzului semnarii. Ora o poate trece cea a intimplarii. Asta ar fi insa si o greseala, Nu va putea explica de ce nu v-a ridicat permisul (presupun ca il aveti) si ati fi si mai convingator daca ati avea si un martor.
4. Poate sa scrie orice altceva in PV cu martor, fara ridicare de permis. Nu aveti cum sa demonstrati prin contestare proces verbal, ca n-a fost asa.
5. Cred ca va vrea doar banii si a mers la intimidare. Puteti incerca sa-l inregistrati acum. Daca va pricepeti.

Nu stiu sa va dau mai multe explicatii, pentru ca nici nu ati oferit datele cerute. Daca doriti sa contestati PV prin plingere contraventionala, aveti de muncit la acest document si sa stiti ca dureaza luni bune pina va judecati. Chiar si dupa, exista si apel, etc.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2017
latka, utilizator
Da exista un martor care era in parcare si a vazut cum s-a intamplat totul, si da permisul il am deoarece nu a putut sa mi-l suspende pe motiv ca nu avea politistul la el PV si davada inlocuitoare a permisului de conducere.
mihaisuciugabriel91 a scris:

Da exista un martor care era in parcare si a vazut cum s-a intamplat totul, si da permisul il am deoarece nu a putut sa mi-l suspende pe motiv ca nu avea politistul la el PV si davada inlocuitoare a permisului de conducere.


Inteleg ca nu v-ati dus. Atunci asteptati sa va vina procesul verbal acasa,, veti depune plingere contraventionala la judecatoria care e mentionata in PV. Veti avea 15 zile la dispozitie care curg de la data stampilei de pe plic, a oficiului postal din localitatea dvs. Documentati-va intre timp, sau consultati un avocat. PV trebuie sa va vina in maxim 2 luni, altfel se prescrie fapta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma. am ramas fara permis. bancuadrian bancuadrian Buna seara tuturor, Faptele sunt urmatoarele, veneam dinspre victoriei spre piata domenii, pe bd-ul Mihalache, cand un echipaj de politie apare in spatele ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru neacordare prioritate la trecerea de pietoni - plangere contraventionala bogdancovaci bogdancovaci Sa ma judec cu Politia Română??? ideea e in felul urmaritor... 15 zile dovada.... motivul \"neacordare prioritate la trecerea de pietoni\". Pe scurt, ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal necordare prioritate pieton grecudan1 grecudan1 Buna ziua. Citind pe acest forum despre intimplarile nefericite care le au unii soferi cu organele de politie, m-am hotarit sa prezint si eu problema mea, in ... (vezi toată discuția)