avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imprumut cu contract notarial
Discuție deschisă în Executare silită

Imprumut cu contract notarial

Buna ziua. Doresc sa imprumut un prieten cu o suma mai mare de bani si vreau sa merg la notariat sa fac un contract, care din cate am inteles are putere executorie (in caz de neplata ma duc direct la excutor cu contractul).
In cazul in care nu este repectat termenul de plata si ajung la executor, imprumutatul mai poate sa vand vreun imobil inainte sa imi restituie banii?
Daca ajung la executor eu trebuie sa mai platesc ceva, sau doar cel de la care se recupereaza?

Multumesc de ajutor. O zi buna!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:32, 15 Februarie 2017
Prietenul e solvabil?
Ce suma împrumutați?
Da, este 100% solvabil are mai multe proprietati cu actele pe numele lui, 10000 euro
Daca e un imprumut fara ipoteca, poate vinde .
Veti plati executorul si veti recupera cheltuielile tot de la debitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumutare firma adrianastanica adrianastanica buna ziua, as dori si eu sa ma lamuresc in legatura cu urmatorul aspect: am un prieten care vrea sa se asocieze cu mai multe persoane pentru a deschide o ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut fara garantii,abuz de incredere sau inselaciune? addy addy Am si eu o problema pt care v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu niste informatii:Un prieten f bun a imprumutat suma de 10000 euro de la o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Vreau să împrumut un prieten cu o sumă mare de bani, pentru a-și cumpăra o casă. cum îmi pot recupera banii în caz că nu mi-i restituie? Robertpf Robertpf Vreau sa.i dau sub forma de imprumut prin transfer banca,o suma mare de bani unui prieten pentru asi achizitiona o casa In cazul in care nu mi.o restituie cum ... (vezi toată discuția)