avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

Pot sa stau acasă 3 ani si sa primesc indemnizație, daca nu am cu cine sa las copilul? Sai pot sa ma întorc la serv înainte sa Faca copilul 2 ani si sa primesc inserție? Cat timp?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 15 Februarie 2017
Ambele variante merg din câte știu eu.
1. Se poate sta acasă 3 ani cu copilul dar după 2 ani trebuie făcută încă o cerere.
2. Dacă vă întoarceți la lucru înainte de 2 ani (1,9 luni) îndemnizația vine până la vârsta de 3 ani.
În ambele variante suma îndemnizației diferă.
1. Numai daca aveti certificat de handicap pentru copil puteti sta 3 ani in CCC si sa primiti indemnizatie.

Daca nu , stati 2 ani cu indemnizatie si 1 an in CFP pentru cresterea copilului.

2. Legea și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Diana Chis Diana Chis Buna ziua! Sunt in concediu de crestere a copilului pana pe data de 19.05.2018,cand acesta implineste varsta de doi ani. As dori sa beneficiez de stimuentul de ... (vezi toată discuția)
Cand ma intorc la serviciu ca sa beneficiez de stimulent de insertie pana la 3 ani? crysthynna crysthynna Buna ziua! Copilul împlinește 2 ani in data de 2.05.2017 si daca ma întorc la serviciu începând cu 13.02.2017, beneficiez de stimulent de insertie pana ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Melania83 Melania83 Buna ziua. As dori sa stiu cum pot beneficia de stimulentul de insertie pana la 3 ani in conditiile in care eu am mers de pe un CIC pe altul, adica primul ... (vezi toată discuția)