avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua! Sunt in concediu de crestere a copilului pana pe data de 19.05.2018,cand acesta implineste varsta de doi ani. As dori sa beneficiez de stimuentul de insertie,deci,ar trebui sa ma intorc la serviciu cu 60 de zile inainte , undeva in luna martie. Tatal copilului nu isi va lua concediu de crestere a copilului in acea luna care ii revine lui. Cum se procedeaza cu acea luna? Daca eu voi sta acasa, nu voi beneficia de indemnizatie de crestere a copilului? Daca voi merge la serviciu,in acea luna nu voi lua stimulent de insertie? Va trebui sa merg mai devreme de luna martie la serviciu,in speta in luna feb,pt a putea avea un venit si eu in acea luna? Va rog din suflet sa ma consiliatia in aceasta privinta deoarece nu stiu cum sa procedez,care sunt variantele specifice cazului nostru. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
Diana Chis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana Chis , utilizator 16:39, 26 Septembrie 2017
In speta, pe acea perioada nu veti beneficia de stimulent de insertie.
Dar acea luna a tatalui se cumuleaza cu cele 60 de zile? Sau se adauga? Mai exact,cand ar tb sa ma reintorc la serviciu? Multumesc frumos.
Inainte de 19.03.2018 trebuie sa reveniti la munca pentru a primi stimulent de insertie pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani.

OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles. Va multumesc frumos. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare activitate inainte de terminarea concediului crestere copil divele divele Cu cat timp inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului trebuie sa ma reintorc la locul de munca. Copilul meu implineste varsta de 2 ani la 1 ... (vezi toată discuția)
B twiny twiny Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copii si in curand ma reintorc la serviciu, intrebarea este cand? Perioada de concediu pt care am optat este de 2 ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vechiu nicoleta vechiu nicoleta buna ziua! va rog, daca se poate, un raspuns la intrebările mele .Fetița mea împlinește 2 ani pe 2 iunie 2017. Acum sunt în concediu pt creștere copil. ... (vezi toată discuția)