avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consultanta.Ce pot face?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consultanta.Ce pot face?

Buna!Firma la care lucrez de 5 ani nu mi-a plătit contribuțiile sociale la zi,în rezisal îmi apar întreruperi cu acordul părților dar eu nu am semnat nimic nici nu am știut de ele
Cel mai recent răspuns: El40la , utilizator 09:54, 19 Februarie 2017
Aveti posibilitatea sesizarii ITM si/sau actionarea in judecata a firmei pentru fals si uz de fals.
ITM-ul nu are competenta pentru fapte de natura penala ...... in acest sens, exista Politia si/sau Parchetul.


b] Neplata contributiilor sociale de catre angajator poate face obiectul :
- unei actiuni in instanta
Modalitatea corecta si eficienta prin care puteti actiona este declansarea unui litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

- unei sesizari la ANAF
in legatura cu neplata acestora, ceea ce poate declansa un control de specialitate.
Recuperarea creantelor privind contributiile sociale, reprezinta obligatia institutiilor statului, iar actiunea lor vizeaza platitorul (angajatorul) care are obligatia de a calcula, retine si vira contributia datorata de angajat si de a calcula si vira contributia datorata de angajator.
Va multumesc pentru raspuns! Ce sanse am sa imi castig drepturile daca nu pot dovedi cu acte ca am lucrat fara intrerupere program de 24/48 ore?Stiu ca firma mi-a facut mai multe suspendari cu acordul partilor dar eu nu am stiu de ele nici nu am semnat asa ceva.Va multumesc!
Puteti dovedi cu martori , iar in situatia suspendarii trebuie sa solicitati sa vi se prezinte cererea sau acordul dvs scris cu privire la aceasta situatie.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata contributii de catre angajator sorinelo sorinelo sotia lucreaza de 1 an, am verificat plata contributiilor si constatam ca angajatorul sau contabila nu au achitat lunile 3,4 si6, se mai poate plati din ... (vezi toată discuția)
Ce pot face - nereguli in firma El40la El40la Buna!Am o problema cu firma la care lucrez,nu plătește contribuțiile la stat,nu ne dă concediu de odihna si nici salariu minim pe economie.Am găsit în ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicală posibil neplătită de angajator Andrey_Hd Andrey_Hd Ce pot face dacă lucrez și apar neasigurat la casa de sănătate? (vezi toată discuția)