avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitul pe mijloacele de transport.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitul pe mijloacele de transport.

În 2015 am preschimbat cartea de identitate pe o alta adresa in alta localitate din același județ.in vechea adresa avind declarată un autoturism și o remorca platit impozitul la zi,in 2017 m-am trezit sa fac transfer la noua adresa.Cind m-am dus sa le plătesc pe 2017la noua adresa constatat că aveam de plata din momentul in care am preschimbat c.i.plus majorări.cum este posibil așa ceva?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 19:18, 19 Februarie 2017
Daca ati platit taxele la vechea adresa pana la sfarsitul anului 2016, va prezentati cu documentul care atesta plata acestora. In mod normal ar trebui sa fie suficienta dovada platii acestor taxe la vechea adresa.
Trebuia să declarați modificarea domiciliului atât la organul fiscal( primăria) unde ați avut domiciliul cât și la cel unde aveți noul domiciliu în termen de 30 de zile de când v-ați mutat.

La primăria pe raza căreia ați avut domiciliul și ați plătit impozitul și după ce v-ați mutat, depuneți declarația și solicitați restituirea impozitului plătit în plus.

Potrivit codului fiscal, art471, alin 5
[ link extern ]
ART. 471 - Declararea și datorarea impozitului pe mijloacele de transport
...
(5) În cazul oricărei situații care conduce la modificarea impozitului pe mijloacele de transport, inclusiv schimbarea domiciliului, sediului sau punctului de lucru, contribuabilul are obligația depunerii declarației fiscale cu privire la mijlocul de transport la organul fiscal local pe a cărei rază teritorială își are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile, inclusiv, de la modificarea survenită, și datorează impozitul pe mijloacele de transport stabilit în noile condiții începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.
Din norme
[ link extern ]

124. Impozitul pe mijloacele de transport se datorează pentru întregul an fiscal de persoana care deține dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior și încetează de a se mai datora începând cu 1 ianuarie a anului fiscal următor în următoarele situații:

d) schimbarea domiciliului fiscal al contribuabilului într-o altă unitate administrativ-teritorială, caz în care acesta are obligația să depună declarație fiscală în acest sens, atât la organul fiscal unde a avut domiciliul fiscal, cât și la organul fiscal unde își stabilește noul domiciliu fiscal, în termen de 30 de zile de la apariția acestei situații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto danmdll danmdll Buna ziua, Am un autoturism intregistrat pe vechea locuinta, acum recent m.am mutat cu totul in alt judet. Întrebarea mea este daca pot sa vând acel ... (vezi toată discuția)
Acte ptr taxe locale ang671 ang671 Buna ziua,as vrea sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Mi-am facut mutatia din sect 5 in sect 2, am un automobil Clio si vreau sa il trec ptr ... (vezi toată discuția)
Schimbare de domiciliu, situația impozitelor Catany93 Catany93 Daca imi schimb domiciliul din oras la tara si mai am de platit impozit la masina,ce se intimpla cu impozitul?se transfera la noua primarie de unde o sa am ... (vezi toată discuția)