avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1966 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Vanzare auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Vanzare auto

Buna ziua,
Am un autoturism intregistrat pe vechea locuinta, acum recent m.am mutat cu totul in alt judet. Întrebarea mea este daca pot sa vând acel autoturism fără ca eu să modifi carte masini?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:05, 6 Ianuarie 2017
Ce intelegeti prin "recent" ?
Termenul legal de inregistrare pe rol fiscal este de 30 de zile
In Martie 2016 m.am mutat in alt județ. Mi.am schimbat doar buletinul pentru noua adresa dar cartea autoturismului încă nu.
Credeti că este nevoie să schimb si actele mașinii sau se poate vinde si asa ?
mulțumesc
Da, trebuie să depuneți declarații la direcțiiile de impozite și taxe locale de la vechiul și noul domiciliu
Cod fiscal, art 471, alin 5
[ link extern ]

(5) În cazul oricărei situații care conduce la modificarea impozitului pe mijloacele de transport, inclusiv schimbarea domiciliului, sediului sau punctului de lucru, contribuabilul are obligația depunerii declarației fiscale cu privire la mijlocul de transport la organul fiscal local pe a cărei rază teritorială își are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile, inclusiv, de la modificarea survenită, și datorează impozitul pe mijloacele de transport stabilit în noile condiții începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism inmatriculat Marya23 Marya23 Daca exista un auto inmatriculat pe vechea resedinta (alt judet), impozitele au fost platite acolo, insa eu am buletinul pe alt judet din 2012. Persoana care a ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe mijloacele de transport. Senior Moro Senior Moro În 2015 am preschimbat cartea de identitate pe o alta adresa in alta localitate din același județ.in vechea adresa avind declarată un autoturism și o ... (vezi toată discuția)
Impozit auto teodor82 teodor82 Suntem o societate comerciala care ne-am schimbat sediul social dintr-o localitate in alta (din acelasi judet). Autoturismele proprietatea firmei sunt inscrise ... (vezi toată discuția)