avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua, o scurta intrebare. Am un amic care primeste indemnizatie de crestere al copilului in Romania. Daca pleaca in strainatate cu contract de munca legal, in Olanda, pierde indemnizatia in Romania? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:40, 16 Februarie 2017
Se pierde indemnizatia.

OUG nr. 111/2010:

ART. 12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
I se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.

art.16 din OUG 111/2010
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
.....
h) în situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Ioana177 Ioana177 Buna ziua, Am un fiu nascut pe 18 sep 2012. As dori ca pe perioada concediului de maternitate sa ma mut in Germania. Daca parasesc tara mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Consultare- indemnizație ccc vilceleandaniela vilceleandaniela Fiica mea are un baietel de 5 luni si primeste indemnizatie de crestere a copilului (este minora,casatorita,eleva) . Intrebarea mea este: 1.-daca nu mai ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o întrebare legata de indemnizatia de crestere ... SIMONA1306 SIMONA1306 Bună ziua! Am o întrebare legata de indemnizatia de crestere copil și plecarea din tara. Îmi poate spune cineva cum se poate proceda pt a primi ... (vezi toată discuția)