Am tot citit despre nemultumiri ale tinerelor mame referitoare la firmele/patronii pentru care lucreaza... mereu nedreptatite... hmmm... dar pentru situatia inversa ce se poate face?
Deci acum un an si ceva am angajat pe cineva cu program de 4 ore, ulterior m-a rugat sa ii modific in cartea de munca programul la 8 ore pt ca "incerca sa obtina un credit", urmand sa isi plateasca diferenta pt darile la stat. Bineinteles ca in nici macar 2 luni ma anunta ca este gravida si din acel moment mi-a adus pana a nascut concedii medicale. De atunci ma tot lovesc de probleme fie la casa de pensii (ea nu a avut carte de munca din 2002 si era la limita cu perioada de cotizat la stat) fie cu contabilul care mi-a cerut salariu suplimentar pt toate aceste dosare si deplasari... etc...
Ideea este urmatoarea, sotul ei si-a facut intre timp o firma si vreau sa "isi ia consoarta" de pe capul meu pt ca a lucrat pt mine 3 luni, m-a lasat cu ochii in soare cand eram la inceput, nu a venit nici macar pana gaseam o alta persoana in loc, mi-a spus ca se simte rau si mi-a fluturat hartia de le medic in fatza...
Dati-mi un sfat va rog...
ea nu va accepta in nici un caz asta. dar vreau sa treaca pe firma sotului ei sa le revina lor datoria tuturor dosarelor, etc... ce demersuri ar trebui sa fac?
Sa intelegem ca tu vrei sa o transferi (concediezi) si ea nu?
Din pacate, pt tine, legea este facuta sa protejeze salariatele care au devenit mama si atata timp cat este in concediu de ingrijire a copilului pana la 2 doi nu ai cum sa-i desfaci contractul de munca. Singura solutie este ca ea sa accepte acest lucru, caz in care va face o cere de revenire din concediu si isi va da demisia.
De fapt eu vreau sa sa scap de aceasta "belea" si in acelasi timp sa nu ii fac rau si sa poata beneficia de indemnizatia de cresterea copilului in continuare doar ca nu o va mai primi de la firma mea si o va primi de la firma sotului ei. Nu cred ca nu va fi de acord... dar trebuie sa am solutia si sa ii spun clar: facem asta si asta si banii ii vei lua de la firma X.
As vrea sa mai intreb ceva: cata vreme eu nu primesc banii de la casa de pensii sunt obligata sa ii dau suma respectiva?
Ehei, problema destul de stresanta. Si eu trec printr-o situatie similara. Nu mai am activitate pe firma, dar trebuie sa platesc contabil doar ca sa se ocupe de concediul de crestere a copilului pentru o fatuca care nu a lucrat nici o zi la firma mea, dar de care i s-a facut mila sotului meu , fiind fata uneia care ne-a ajutat prin casa si pe mine cat am avut copila mica.Asa ca am bagat-o pe fii'sa cu cartea de munca pe firma mea si am scos-o pe mama ei, care putea beneficia de somaj. Sa le intre mai multi bani in casa si sa nu ramana viitoarea mamica fara bani de lapte praf.#-o(de parca trebuia sa ma gandesc eu la acest aspect).
Pe atunci insa nu ne-am dat seama ca se poate ivi si aceasta situatie(adica sa ai firma si s-o tii pe zero un timp). In aceasta situatie nu-ti trebuie contabil.Iti poti depune bilantul la sfarsit de an , singur.
Acum insa nu mai pot. Iar sa-mi inchid firma...ma costa cateva milioane bune, plus ca n-as vrea acest lucru.
Asta e. Sa-ti mai faci mila de oameni iresponsabili. Domnia si prostia se platesc.:))
Nu ne mai ramane decat sa platim in continuare paguba slabiciunilor noastre. Acum am inteles si eu de ce altii nu sunt asa de deschisi la asemenea acte de caritate. Eu ii credeam haini, iar ei nu erau decat niste oameni responsabili si bine informati.
Deci , nic-nic, ce pot sa-ti spun decat :"-Bun-venit in club!". Din cate stiu eu(ca m-am informat si pentru mine), legea nu-ti ofera nici o portita de scapare.
Daca totusi vrei sa-ti ridici moralul si sa treci mai usor peste momentele periodice de furie cand iti readuci aminte de acesta problema, gandeste-te ca poate, fara tine, un copilas nevinovat ar fii fost mai putin norocos la venirea pe lume;).
Nu te-am putut ajuta decat cu putina psihologie. Dar , poate merge:)
Divort
dannyy26
Buna ziua,
As vrea sa stiu cum procedez daca doresc sa divortez,care sunt primii pasi eu avend copil de un an in crestere,ce acte trebuie si daca nu am niciun ... (vezi toată discuția)