avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare- contributie intretinere familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare- contributie intretinere familie

buna ziua,as vrea sa stiu,nu se poate face nimic contra unui sot care nu vrea sa dea banii in casa ci ii ascunde?am copil si nu da leafa in casa,nu stiu cat are,cand ii cer spune ca nu are.ca sotie a lui nu am dreptul sa primesc leafa in casa,cresc un copil.e posibil ca el sa puna in cont uneori cat vrea acum ca e in proces dar lefa sa nu o fi dat-o niciodata in casa?nu exista masuri contra lui,banii lui nu sunt comuni?pot face barbatii ce vor si legea le permite?daca leafa e comuna cum poate sa imi parvina daca el nu o da?
In care casa sa dea leafa daca nu locuiti impreuna ?
in casa unde are nevasta si copilul,e datoria sa.suntem casatoriti.
ca daca are pretentii sa vada copilul banii de ce nu ii aduce in casa /in casa copilului,ca nu noi l-am dat afara.are copil si leafa e toata a copilului,da?nu a lui.sau legea romaneasca e altfel?
Pt copil puteti solicita pensie de intretinere pe calea ordonantei presedintiale.
mai mult de atat nu puteti obtine.
puteti solicita pensie si pt dvs daca sunteti in incapacitate de munca.
Din mesajul dvs rezulta ca i-ati vrea toata leafa, ceea ce nu e normal nici daca ati sta impreuna si v-ati intelege.
are copil si leafa e toata a copilului,da?

Nu doamna, in niciun caz. Copilul are drept la intetinere de la ambii parinti, de la ficare i s-ar cuveni sa i se aloce un sfert din salariu.

Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
pai da,adica eu dau si mama isi da toata pensia si el nu da nimic,nu doamna,nu e normal,iata,daca legea ii permite calca in picioare ca sunt oameni ca dvs care permit la barbati sa vina doar sa se joace cu copilul fara sa dea un ban,afflati ca el isi ia telefoane,are bani in cont ,si-a luat in leasing o masina si noua nu ne da.cum are minim pe economie ca firma lucreaza la negru ar da vreo 2 mil si vreau sa stiu de ce daca are 30 mil sa dea 2 mil si sa-si ia masina si noi sa tinem copilul in casa noastra cu mult mai multi bani.in concluzie,barbatii fac ce vor,nu am sanse nici la cedo sa dea vreun barbat toata leafa,spun pentru ca tatal si mama mea puneau toti banii la comun in casa,nu separat.poate legile acum sunt altfel.

Alte discuții în legătură

Sot cu devieri psihice cristianna31 cristianna31 Buna ziua,sotul meu a venit intr-o sear si a vrut sa plece cu copilul pur si simplu,pe ger,ploaie si m-a jignir urata de tot pe mine si pe mama care il crestem ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marire ContSters410033 ContSters410033 Buna ziua,in 2014 am divorțat,sotul e plătit cu minim în acte dar așa are triplu,si a luat si Masina,fapt pt care mi a dat 6mil pensie.au trecut 2 ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentara stabilita fix de sot la divort ContSters373704 ContSters373704 Buna ziua, am divortat in 2014 dec si fostul sot mi-a acordat nu mie ci copilului sau o pensie de 6 mil desi inainte dadea 7 si mai ajuta si cu ... (vezi toată discuția)