avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare- contributie intretinere familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare- contributie intretinere familie

buna ziua,as vrea sa stiu,nu se poate face nimic contra unui sot care nu vrea sa dea banii in casa ci ii ascunde?am copil si nu da leafa in casa,nu stiu cat are,cand ii cer spune ca nu are.ca sotie a lui nu am dreptul sa primesc leafa in casa,cresc un copil.e posibil ca el sa puna in cont uneori cat vrea acum ca e in proces dar lefa sa nu o fi dat-o niciodata in casa?nu exista masuri contra lui,banii lui nu sunt comuni?pot face barbatii ce vor si legea le permite?daca leafa e comuna cum poate sa imi parvina daca el nu o da?
adica eu dau

ce dati ca nu aveti servici ?
nu am sanse nici la cedo sa dea vreun barbat toata leafa

nu, nu aveti.
in afara de obligatia de a-si intretine copilul, trebuie sa manance, sa se spele, sa se imbrace, sa isi plateasca intretinerea acolo unde sta.
Dovediti ca incaseaza 30 mil si cereti 25% din aceasta leafa.
spun pentru ca tatal si mama mea puneau toti banii la comun in casa,nu separat

E firesc, locuiau impreuna si se gospodareau impruna. Din banii pusi la comun mama lua si platea intretinerea, lua sa mearga la piata, tata lua sa plateasca transport, bani de buzunar, etc.
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
da,vad ca tineti cu el.va felicit.doar ca nu cu dreptatea insa.cand te angajezi sa faci un copil pentrui el te sacrifici,nu traiesti tu bine.nu am zis ca nu lucrez.adica inteleg ca eu sa dau tot ce castig pe copil,mama la fel,si el nu ca trebuie sa faca masina pe care apoi nici nu o va imparti cu mine.daca nu cunoasteti ce a facut monstrul,taceti mai bine.m-am lamurit.sa ceri dreptate in romania.bataie de joc
el tocmai de asta a plecat,poate e bine dupa dvs,ca sa crestem noi singure copilul si el sa nu mai dea niciun ban.va doresc asa un sot la toate care vorbiti asa.sa va si bata si sa va ia copilul dupa tot.
as intreba eu,plecarea lui nu e adandon familial,de ce a plecat?nu ca sa nu mai dea bani?think a little if you have some brain.ok,daca e asa,nu bani,nu vizita copil.cine a ales sa plece sa stea singur,nu e nimeni obligat ca daca se chinuie singur bolnav si sotul iti da papucii si nu da bani pentru copil sa mai vada copilul.ambele parti sa fie multumite.si vad ca in romania e legea junglei.nu mai vede copilul fara bani.nu eu am plecat.sa vad cine ma obliga pe mine la tot si pe el la nimic.
gi-jane2, moderator
nu am zis ca nu lucrez.adica inteleg ca eu sa dau tot ce castig pe copil

Inseamna ca nu prea stiti ce ziceti si n-a trecut decat o ora..

buna ziua,acum sunt coasigurat cu sotul dar el a bagat divort si eu nu am servici.ce pot face sa am asigurari ,dupa divort ce fac,am niste boli si nu am niciun venit.

sa ceri dreptate in romania.bataie de joc

ce cereti dvs nu e dreptate, e absurditate..
as intreba eu,plecarea lui nu e adandon familial,de ce a plecat?nu ca sa nu mai dea bani?

Nu, doamna, nu ca sa nu mai dea bani a plecat... pacat ca nu va dati seama de ce a plecat.

ok,daca e asa,nu bani,nu vizita copil.

Nu stiu cat de ok e.. si daca va veti simti mai bine ca va nefericiti copilul.

Sa stiti, cu atitudinea asta razboinica n-o sa aveti decat de pierdut. Adunati-va puterile, puneti-va bine pe picioare, calmati-va, luati tratament si in timp va puteti gasi de munca, veti putea avea grija cum se cuvine de copil, se va calma si tatal ca nu veti mai dori sa-i luati gatul si leafa si totul va fi bine.
Daca va schimbati atitudinea fata de tata si el se va schimba.
Nu faceti decat sa va faceti rau si dvs si copilului.
Imi pare rau ca v-am starnit.. n-ar fi prima oara.:)

folositi functia editeaza si nu mai postati mesaje consecutive, multumesc.

gi-jane2, moderator
copilul era fericit daca nu pleca tatal de langa ea.de unde stiti ca e fericita cu el?cunoasteti cazul/in strainatate abandonul familial se pedepseste cu inchisoare.
si daca nu as lucra eu sotul de ce a vrut copil ca sa dea mama pensia ei?el e capul familiei,da,nu lucrez s-o cresc pe ea.asta inseamna ca trebuie sa fiu luata eu de cea rea?el a abandonat.si legea spune ca abandonul familial se pedepseste cu inchisoare.daca ati sti legile si nu ati tine atat cu barbatii.ps am contract de colaborare,si nu va mai dati cu parerea de viata mea,nu dvs suferiti,eu am cerut ceva dar vad ca degeaba,in romania tot barbatii sunt aparati,poate de asta suntem batute,umilite,parasite cu copii si apoi tot noi vinovate.Rusine Romania
nu aveti dreptate,nu ca ma straniti dar nu aveti.eu am permis la tata mereu sa vina,l-am primit in casa,i-am dat si mancare in timp ce el depunea acte si ma denigra mincinos in cererea de divort,nespunand 9 luni nici ca a bagat divort.noi l-am tratat mereu omeneste,nu am sarit la gatul lui,cum fara sa stiti afirmati,l-am ajutat mereu dar el nu ne-a facut decat rau,cata vreme nu sta cu copilul zi si noapte se cheama ca l-a abandonat.de ce nu spuneti aveti dreptate,si sa cautati vina lui de ce si-a parasit copilul si nevasta bolnava.poate ati tine cu mine,adica cu dreptatea.nu e prima data cand patesc eu asa,sa fiu mustrata eu de greselile sotului.m-am invatat.sper ca judecatoarea sa gandeasca NORMAL.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot cu devieri psihice cristianna31 cristianna31 Buna ziua,sotul meu a venit intr-o sear si a vrut sa plece cu copilul pur si simplu,pe ger,ploaie si m-a jignir urata de tot pe mine si pe mama care il crestem ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marire ContSters410033 ContSters410033 Buna ziua,in 2014 am divorțat,sotul e plătit cu minim în acte dar așa are triplu,si a luat si Masina,fapt pt care mi a dat 6mil pensie.au trecut 2 ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentara stabilita fix de sot la divort ContSters373704 ContSters373704 Buna ziua, am divortat in 2014 dec si fostul sot mi-a acordat nu mie ci copilului sau o pensie de 6 mil desi inainte dadea 7 si mai ajuta si cu ... (vezi toată discuția)