avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Marire pensie alimentara stabilita fix de sot la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Marire pensie alimentara stabilita fix de sot la divort

Buna ziua,
am divortat in 2014 dec si fostul sot mi-a acordat nu mie ci copilului sau o pensie de 6 mil desi inainte dadea 7 si mai ajuta si cu caldura,intretinere si platea tel,acum dupa divort nu o mai face.copilul are 6 ani,a inceput clasa 0 si are multe necesitati,se imbolnaveste,medicamente,fostul sot lucreaza la o firma unde se face evaziune fiscala de zeci de ani si nu stiu cum nu ii prinde,au min pe econ de cand e firma si nu ii prinde nimeni.de aceea e afactata si pensia copilului,insa eu fiind cu el de 8 ani stiu ca ia peste 25 mil si mereu el isi ia pt el telefoane performante,are leasing pe firma unde lucreaza la un Opel nou care a costat 11 000 euro si dupa ce s-a folosit de mine si mama si a adunat bani sa plateasca a bagat divort sa scape de datirii catre noi si sa nu imparta opelul.a fost un divort muradr,cu denigrari la adresa mea,cu suferinta,2 ani m-a purtat in tribunal ca imi ia copilul desi la el nu ne-a primit chiar daca copilul a cerut,eu imbrac copilul de la second cu asa pensie si el isi ia tel si masini noi,cum sa aiba min pe econ?oricum sunt dovezi ca a dat 2 ani 7 mil si apoi la divort a lasat 6 mil si nu ajung,copilul nu poate fi crescut cu 6 mil cand el traieste bine,mai ales ca spune ca o iubeste dar de cand avea 10 luni a plecat si ne a abandonat,nu lasa bani,nu am stiut salariul lui,pinul cardului,cati bani are,mai nou si-a schimbat si ialele si nu mai stiu ce face,am si lucruri acolo ale mele.
Vreau sa stiu pt ca stiu ca trimestrial pensia creste cu necesitatile,au am facut si hernie de disc grea si nu pot munci acum daca mi se poate mari in conditiile date.am vazut legea Art. 531

Modificarea şi încetarea pensiei de întreţinere

(1) Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.

(2) Pensia de întreţinere stabilită într-o sumă fixă se indexează de drept, trimestrial, în funcţie de rata inflaţiei.

Detalii: [ link extern ]

si doresc marirea mai ales ca el m-a imbolnavit,noi avem plati mari si el daca e custodie comuna nu stiu de ce da mai putin decat noi,noi avem intretinere,lumina,mancare,etc scumpite de un an toate,nu mai fac fata eu si mama,copilul cere.cf legii il pot obliga date fiind schimbarile legate de boala mea,de faptul ca inainte a dat mai mult si ca are de unde,dar nu vrea sa-mi dea mie personal,nu suna cu zilele dar o face pe tatal iubitor,daca iubeste copilul nu si-ar lua el masina si telefoane scumpe si altele pt ca mereu are bani pe card,oricat,si copilul sa traiasca prost imbracat de la second hand si eu nu mai zic ca nu ma ajuta nici pt medicamente,ba mai rau,ma ameninta,ma insulta mereu si ma traumatizeaza la tel ,ma hartuieste,deja politia toata ma stie si nu mai suport,am vrut sa-i deschid dosar penal,eu nu am voie sa ma enervez,el asta face tot timpul spre a ma omori sa scape de mine sa ia copilul.asta e barbat,tata?nu face lectii cu copilul,l-am primit desi nu a cerut drept de vizita,dar cat sa mai suport?ce pot face legat de marirea pensiei si legat de faptul ca imi face rau voit,el a iesit cu un Opel nou si pe mine m-a lasat falita,cu hernie si la 46 ani nu ma angajeaza nimeni si el profita in loc sa ma ajute?vreau sa ma termine nervos.
politia a spus ca ar trebui sa cer marire de pensie,sa cer situatia leasingului,ca nu are voie sa vina legal la mine iar el profita si nu ii pasa,vad ca nimeni nu ii face lui nimic,am fost si lovita,copilul e traumatizat de certuri,nu stiu ce sa mai fac,eu sunt ori la politie ori la tribunal si nu mai pot sa ma ocup de copil,nu mai am liniste si nici nu pot calca de la hernia de disc.ma intreb daca pot cere daune,e boala din casatorie,facuta din efort,car singura si nu am voie,am nascut la 40 ani,am fost trantita pe jos de el,am facut dereglare hormonala pe stres cu el si m-am ingrasat presand coloana,nu am avut casatorie 8 ani ci iad,m-a lasat la inceput gravida si a plecat imi spunea sa fac chiuretaj,apoi nu lasa un ban si eu statateam cu mama gravida si abandonata,deci e si abandon,nu da nici 20 lei daca ii ceri dar are,ceea ce e rea vointa.asta traiesc zilnic,eu il ajut,i-am recuperat la o factura 40 lei si apoi a spus ca imi da pt asta 20 lei si nu mi-a mai dat nimic,asta e caracterul lui.numai rau imi face.ce pot face ,asa ma omoara.sa deschid proces penal,sa cer daune pt tot ce traiesc,pt boala facuta,pt denigrarea la divort spre a castiga si termina sa ramana cu masina,nu am fost nici anuntata de divort,l-a bagat cu mine in spital,chiar atunci,am facut doar bine si iata ce am primit.acum nu mai scap,ma urmareste,apare la scoala,suna tot timpul,totusi a divortat,iar tata nu se poate spune ca e la ce bani da si cat ajuta copilul ca sta singur mereu si nu stiu ce face,are masina si noi bolnave caram desi 8 ani am contribuit la masina asta,pur si simplu isi bate joc de mine.am nevoie de ajutor,e un smecher obsedat de bani doar pt el.
deci ca fac ei evaziune eu raman cu pensia de 6 mil sa murim de foame 2 pers?cand copilul cere eu ce sa spun ca tata nu da bani?numai intretinerea e iarna 6 mil adica el da cat vrea si noi sa platim tot si el sa zica ca nu are si sa si faca masina?chiar asa permisive sunt legile cu barbatii in romania?eu vreau marire de pensie pt copil si legal trebuie sa stiu daca se poate,a trecut un an ,s-au scumpit toate,e la scoala acum iar eu am hernie.daca imi dadea 2 mil e normal?sa dea tatal cu minciuni cat vrea si el sa traiasca bine,sa mi taie tel si sa nu dea la intretinere daca copilul sta aici?cum e posibil?si pensia alimentara e pt mancare,restul de ce nu plateste daca a vrut copil,adica noi trebuie si el nu daca e custodia comuna?pot cere cat vreau eu si stiu ca trebuie la copil?sa-si ia alt servici,nu opel daca copilul si familia e la ananghie.casa nu si-a inchiriat-o sa stea cu noi in asa saracie,el vrea sa stea singur,cu bani in cont,masini si noi sa murim.e normal,ce pot face?
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
Postati daca aveti elemente noi fata se situatia care e veche. V-am mai explicat ca ambii parinti datoreaza intretinere copilului, nu numai tatal si ca nu din pensia copilului trebuie sa platiti telefonul si sa traiti si dvs, banii sunt pt copil.
Ca sa plateasca 6 mil, omul nu a declarat un salariu minim, ci un net de 2400 de lei.
Nu cred sa aveti vreo sansa in instanta, daca s-a stabilit in suma fixa, e adevarat ca se indexeaza de drept la fiecare 3 luni.

daca imi dadea 2 mil e normal?

Nu va da 2 mil, va da 6, nu sesizati diferenta ?
Incercati sa ii mai dati pace omului ala.

ps: Va rog ca pe acest nou cont sa respectati regulamentul si sa va adresati decent celor care vor intra in dialog cu dvs. ca sa nu fiti banata din nou. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
gi-jane2, moderator
inteleg ca e normal ca noi sa dam mai mult mereu el totusi si-a facut masina si a dat mai mult ca la copil si masina aia facuta in casatorie nu a impartit o cu nimeni.si sa a schimbat totusi ceva faptul ca m-a imbilnavit intre timp,ca am hernie,si nu va faceti griji ca el e cel care nu ne lasa in pace si se foloseste in continuare de noi,de ce sa nu dea bani la copil daca are si sa dea mai mult pe masina?asta nu intelegi dvs.daca si copilul dvs traieste cu 6 mil atunci accept.poate nu trebuia sa fuga de acasa daca afacut copil si sa si asume,sa stea zi si noapte ca noi,sa o duca la scoala.in fond eu am facut o si am cheltuit destul,de ce el mai putin si sa dea pe masina?daca iubeste copilul pe copil ar trebui sa dea mai mult si ar fi prioritatea.normal ca il dau in judecata si nu doar pt asta,ci si la penal.si-o merita,imi distruge zilnic viata.si lasati ca m-ati banat fara motiv,nu am vorbit niciodata nedecent,dvs va suparati din orice si repede,asa ca daca ati trece prin ce trec eu ati face la fel.mai ganditi va si la starea in care e cel care scrie ca nu suntem de piatra.eu nu vorbesc indecent,m-ati banat mereu degeaba.am insa voie sa imi exprim parerea,daca nu mi se pare ca dvs spuneti corect ce spuneti,da?cel de care vorbiti dvs nu e om,era sa ne omoare pe toate.si de ce sa nu dea bani,trebuie sa traiasca el bine si noi rau,e vreao lege in romania care spune ca barbatul care si paraseste si se poarta urat sa scape usor si cu bani putini?daca este nu va mai fi.a se vedea ce se face in strainatate cat dau barbatii dupa divort lasa si casele nu fura la femei toti banii si masina si pleaca.de aia sunt si ei miticani si bat nevestele si le omoara ca li se permite.iata cum nimeni nu i condamna pt ce fac ei,ba noi suntem luate la rost ca nu i lasam in pace,poate trebuia sa ii mai fac o masina inca si doar mama sa ii creasca copilul pe pensia ei si sa nu mai aiba de medicamente.iar daca va referiti ca eu nu dau bani am dat mai mult ca el ca nu poate trai un copil cu 6 mil din sursele mele dar asta nu face custodia comuna daca el da cat vrea si noi facem tot si vine doar la pilmbare nu si la treaba.cand esti tata esti cu totul,zi si noapte.nu cer absurdul si mai mult decat trebuia sa mi se ofere mie si la copil.saracul om pe care il tot aparati a venit la proces si m-a denigrat cat a putut de urat dupa ce mancase din farfuria mea,mi-a facut doar rele si daca nu se poarta frumos si nu da bani si ne mai fura pe noi apoi pretinde ca e al lui copilul sa nu dea daune morale si materiale si sa stea la puscarie ca trebuia demult sa stea.nu ma luati ca isi face datoria cu firma lor de evazionisti fiscali,cred ca a dat 6 ca ii era rusine ca va avea opel nou in fata casei si ar fi dat 2 mil la copil.dealtfel nu era exclus.asta nu inseamna ca face ce trebuie.daca are si nu vrea sa dea nu e logic ca nu iubeste niciun copil si nu ii vrea binele?vazut de afara pt altii pare usor dar prin ce trec eu nu as dori la nimeni.e vorba de onoarea mea calcata in picioare 8 ani de un hot,de suferinte adanci produse,traume,o boala de inima,nu mai vorbiti asa ca si cum m-a umplut de bani pe mine si ce conteaza ca nu e tata prezent la copil.si am vazut ca aveti o indarjire contra mea de aia va rugasem sa nu imi mai raspundeti dvs mi se pare ca ma luati de sus si nu am chef sa ma ia nimeni de sus.sau raspundeti sa ma provocati ca sa fiu banata?e un site pe care pot pune intrebari,unde am fost eu indecenta,acum credeam ca parerile mele in cauze pot fi exprimate.daca sunteti asa sensibili caut alt site.
auzi,mi-a dat omul multi bani.dar si-a facut masina si sta singur si ma omoara cu zile.poate si dvs traiti cu 6 mil doar asa imi explic dar nu mai conteaza.copilul meu merita un tata si merita mai mult.nu va scapa usor oricat l-ati apara.sfatutile dvs sunt de fapt dojeni sau e aparat mereu el.multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Cereti stabilirea domiciliului copilului la tata daca are acolo conditii mai bune de trai si gasiti-va un loc de munca pentru a putea plati pensia de intretinere.
asa voi face,denunt pt evaziune,desigur,pe el e problema ca nu se lasa in pace el,ne hartuieste,da zilnic tel si daca e de dat vreo datorie atunci nu mai suna se face ca ploua si nu i mai pasa de copil.as vrea sa trec mai departe dar el se tine scai de noi,nu ne lasa sa traim,si dupa proces ma ameninta ca mi ia copilul incontinuu,am crezut ca am scapat.ma sfatuiti ca si politia sa pun ordin de protectie,sa cer marire de pensie?
dar legat da faptul ca m-a imbolnavit,ca am o hernie voluminoasa si nu pot nici calca,boala facuta de la carat fara ajutor,de la suparari dar in casatorie stiu ca e o lege ,nu pot primi ca sunt in incapacitate de munca pensia de intretinere?ca si asa la bolile mele nu a dat un ban casatoriti fiind,nu m-a ajutat deloc,am fost numai singura ani,casatorita dar fara barbat,mi-a provocat traume psihice,divort pe ascuns cand eram la spital mi-a provocat un soc mare si m-am imbolnavit mai tareapoi si cu inima.si tot continua sa imi faca rau desi stie ca nu am voie stres,cu divort terminat se poarta mai urat.nu scap de el.
legat de pensie sa cer marire in sensul de de la 6 la cat?cum sa expun?marire prin cresterea preturilor,marire din trei in trei luni,nu stiu cum e legea sa pot cere.ca el oricum poate spune ca nu are sau nu vrea sa dea ca asta spune mereu.cum sa fac formularea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara marire ContSters410033 ContSters410033 Buna ziua,in 2014 am divorțat,sotul e plătit cu minim în acte dar așa are triplu,si a luat si Masina,fapt pt care mi a dat 6mil pensie.au trecut 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere sotie bolnava ContSters373704 ContSters373704 buna ziua,se poate cere pensie intretinere daca sunt in imposibilitatea de a lucra de aproape un an,am divortat si am o hernie de disc voluminoasa si nu sunt ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme daniella28 daniella28 buna ziua,vreau sa stiu,de 2 ani sunt in divort,am cerut multe lucruri,nu am apucat sa scot o vorba in 2 ani,tot ce am cerut nu mi s-a acordat.sotul un escroc ... (vezi toată discuția)