Buna ziua,
am divortat in 2014 dec si fostul sot mi-a acordat nu mie ci copilului sau o pensie de 6 mil desi inainte dadea 7 si mai ajuta si cu caldura,intretinere si platea tel,acum dupa divort nu o mai face.copilul are 6 ani,a inceput clasa 0 si are multe necesitati,se imbolnaveste,medicamente,fostul sot lucreaza la o firma unde se face evaziune fiscala de zeci de ani si nu stiu cum nu ii prinde,au min pe econ de cand e firma si nu ii prinde nimeni.de aceea e afactata si pensia copilului,insa eu fiind cu el de 8 ani stiu ca ia peste 25 mil si mereu el isi ia pt el telefoane performante,are leasing pe firma unde lucreaza la un Opel nou care a costat 11 000 euro si dupa ce s-a folosit de mine si mama si a adunat bani sa plateasca a bagat divort sa scape de datirii catre noi si sa nu imparta opelul.a fost un divort muradr,cu denigrari la adresa mea,cu suferinta,2 ani m-a purtat in tribunal ca imi ia copilul desi la el nu ne-a primit chiar daca copilul a cerut,eu imbrac copilul de la second cu asa pensie si el isi ia tel si masini noi,cum sa aiba min pe econ?oricum sunt dovezi ca a dat 2 ani 7 mil si apoi la divort a lasat 6 mil si nu ajung,copilul nu poate fi crescut cu 6 mil cand el traieste bine,mai ales ca spune ca o iubeste dar de cand avea 10 luni a plecat si ne a abandonat,nu lasa bani,nu am stiut salariul lui,pinul cardului,cati bani are,mai nou si-a schimbat si ialele si nu mai stiu ce face,am si lucruri acolo ale mele.
Vreau sa stiu pt ca stiu ca trimestrial pensia creste cu necesitatile,au am facut si hernie de disc grea si nu pot munci acum daca mi se poate mari in conditiile date.am vazut legea Art. 531
Modificarea şi încetarea pensiei de întreţinere
(1) Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.
(2) Pensia de întreţinere stabilită într-o sumă fixă se indexează de drept, trimestrial, în funcţie de rata inflaţiei.
Detalii:
[ link extern ]
si doresc marirea mai ales ca el m-a imbolnavit,noi avem plati mari si el daca e custodie comuna nu stiu de ce da mai putin decat noi,noi avem intretinere,lumina,mancare,etc scumpite de un an toate,nu mai fac fata eu si mama,copilul cere.cf legii il pot obliga date fiind schimbarile legate de boala mea,de faptul ca inainte a dat mai mult si ca are de unde,dar nu vrea sa-mi dea mie personal,nu suna cu zilele dar o face pe tatal iubitor,daca iubeste copilul nu si-ar lua el masina si telefoane scumpe si altele pt ca mereu are bani pe card,oricat,si copilul sa traiasca prost imbracat de la second hand si eu nu mai zic ca nu ma ajuta nici pt medicamente,ba mai rau,ma ameninta,ma insulta mereu si ma traumatizeaza la tel ,ma hartuieste,deja politia toata ma stie si nu mai suport,am vrut sa-i deschid dosar penal,eu nu am voie sa ma enervez,el asta face tot timpul spre a ma omori sa scape de mine sa ia copilul.asta e barbat,tata?nu face lectii cu copilul,l-am primit desi nu a cerut drept de vizita,dar cat sa mai suport?ce pot face legat de marirea pensiei si legat de faptul ca imi face rau voit,el a iesit cu un Opel nou si pe mine m-a lasat falita,cu hernie si la 46 ani nu ma angajeaza nimeni si el profita in loc sa ma ajute?vreau sa ma termine nervos.
politia a spus ca ar trebui sa cer marire de pensie,sa cer situatia leasingului,ca nu are voie sa vina legal la mine iar el profita si nu ii pasa,vad ca nimeni nu ii face lui nimic,am fost si lovita,copilul e traumatizat de certuri,nu stiu ce sa mai fac,eu sunt ori la politie ori la tribunal si nu mai pot sa ma ocup de copil,nu mai am liniste si nici nu pot calca de la hernia de disc.ma intreb daca pot cere daune,e boala din casatorie,facuta din efort,car singura si nu am voie,am nascut la 40 ani,am fost trantita pe jos de el,am facut dereglare hormonala pe stres cu el si m-am ingrasat presand coloana,nu am avut casatorie 8 ani ci iad,m-a lasat la inceput gravida si a plecat imi spunea sa fac chiuretaj,apoi nu lasa un ban si eu statateam cu mama gravida si abandonata,deci e si abandon,nu da nici 20 lei daca ii ceri dar are,ceea ce e rea vointa.asta traiesc zilnic,eu il ajut,i-am recuperat la o factura 40 lei si apoi a spus ca imi da pt asta 20 lei si nu mi-a mai dat nimic,asta e caracterul lui.numai rau imi face.ce pot face ,asa ma omoara.sa deschid proces penal,sa cer daune pt tot ce traiesc,pt boala facuta,pt denigrarea la divort spre a castiga si termina sa ramana cu masina,nu am fost nici anuntata de divort,l-a bagat cu mine in spital,chiar atunci,am facut doar bine si iata ce am primit.acum nu mai scap,ma urmareste,apare la scoala,suna tot timpul,totusi a divortat,iar tata nu se poate spune ca e la ce bani da si cat ajuta copilul ca sta singur mereu si nu stiu ce face,are masina si noi bolnave caram desi 8 ani am contribuit la masina asta,pur si simplu isi bate joc de mine.am nevoie de ajutor,e un smecher obsedat de bani doar pt el.
deci ca fac ei evaziune eu raman cu pensia de 6 mil sa murim de foame 2 pers?cand copilul cere eu ce sa spun ca tata nu da bani?numai intretinerea e iarna 6 mil adica el da cat vrea si noi sa platim tot si el sa zica ca nu are si sa si faca masina?chiar asa permisive sunt legile cu barbatii in romania?eu vreau marire de pensie pt copil si legal trebuie sa stiu daca se poate,a trecut un an ,s-au scumpit toate,e la scoala acum iar eu am hernie.daca imi dadea 2 mil e normal?sa dea tatal cu minciuni cat vrea si el sa traiasca bine,sa mi taie tel si sa nu dea la intretinere daca copilul sta aici?cum e posibil?si pensia alimentara e pt mancare,restul de ce nu plateste daca a vrut copil,adica noi trebuie si el nu daca e custodia comuna?pot cere cat vreau eu si stiu ca trebuie la copil?sa-si ia alt servici,nu opel daca copilul si familia e la ananghie.casa nu si-a inchiriat-o sa stea cu noi in asa saracie,el vrea sa stea singur,cu bani in cont,masini si noi sa murim.e normal,ce pot face?