avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Costuri caldura tevi prin apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Costuri caldura tevi prin apartament

Buna ziua. Am de mai multa vreme o nelamurire legata de acele tevi care trec prin apartament si pentru care sintem taxati pentru asta.
In primul rind : daca caldura cedata de tevi este masurata si calculata , caldura primita de tevi de la centrala proprie cine o masoara si calculeaza ?
Am dreptul sa aleg daca vreau ca acele tevi sa-mi traverseze proprietatea ?
Sau la noi proprietatea nu prea exista. Odata ce am ales sa renunt la sistemul centralizat de incalzire datorita "multiplelor beneficii" vreau sa fiu lasat sa tremur in casa fara caldura lor. Nu am specificat faptul ca locuiesc la et.4/4 si am in casa doar teva de "aerisire" prin care trece apa doar cind cei ramasi in sistem centralizat fac operatiunea de aerisire a caloriferelor, adica o data sau de doua ori pe luna, si atunci prin teava respectiva circula apa rece.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:41, 17 Februarie 2017
Tevile respective sunt elemente ale partii comune. Prin urmare aveti obligatia sa le "suportati" prezenta si nu sa taiati din cota parte indiviza a celorlalti proprietari.
Pentru montarea CT ati avut nevoie de acordul asociatiei de proprietari care administreaza partile comune..
Buna ziua,
Din pacate nu prea aveti nici un "drept "asupra avelor tevi.
Sa aveti grija sa nu se sparga, si sa va mai si inunde.
In momentul in care ati inteles sa va asumati raspunderea sa locuiti in imobil de locuit in comun,automat v-ati asumat anumite obligatii,dupa cum este si neinterventia asupra partii comune de constructii si instalatii din imobil fara acordul asociatiei de proprietari
Aspectul ca dupa ce ati beneficiat o perioada de timp de sistemul centralizat de alimentare cu utilitati,ati inteles sa renuntati la acesta ,sa va debransati si sa instalati centrala termica proprie,nu constituie temei legal pentru a interveni asupra partilor comune sau a restrictiona neautorizat furnizarea de utilitati catre locatarii care beneficiaza de sistemul centralizat
Exista varianta de indepartare a instalatiei verticale,numai in situatia in care toti locatarii care beneficiaza de acea instalatie renunta la sistemul centralizat si numai cu acordul asociatiei de proprietari,dar si in aceasta situatie daca mai raman locatari in imobil bransati la sistemul centralizat tot veti fi obligat sa achitati parti comune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taierea tevilor-parte comuna din apartament calistita calistita Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari. In cdrul asociatiei un proprietar, de la etajul 4/4, a facut debransare totala, taind si partile ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de intretinere pentru tevi cristeadan2000 cristeadan2000 Locuiesc la etajul 3 al unui bloc de 4 etaje si am centrala termica. Locatarii de deasupra mea (et 4) au si ei centrala termica. Tevile retelei de termoficare ... (vezi toată discuția)
Coloana comuna de apa Am201601 Am201601 Buna seara, Doresc sa imi lamuresc o situatie pe care o intampin in blocul in care locuiesc. Au fost demarate lucrari de inlocuire a conductei de apa calda a ... (vezi toată discuția)