avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coloana comuna de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coloana comuna de apa

Buna seara,
Doresc sa imi lamuresc o situatie pe care o intampin in blocul in care locuiesc.
Au fost demarate lucrari de inlocuire a conductei de apa calda a blocului. Personal, am optat inca de cand m-am mutat pentru centrala si am demarat si finalizat cu succes procedura de debransare aprobata de RADET si implicit acordul Asociatiei Presedintelui si Administartorului.
Mentionez ca locuiesc la ultimul etaj, acolo unde ar fi returul conductei. RADET a sigilat conducta comuna.
Administartorul m-a instiintat ca sapt viitoare va veni echipa in casa pentru a efectua lucrari insemnand reparatii ulterioare ale caror costuri le voi suporta. Nu mai iau in calcul faptul ca nu stiu de unde s-a ajuns la inlocuirea conductei daca au fost avarii etc.
In momentul in care am refuzat ca echipa sa intre in casa pentru modificari am fost amenintat cu instanta.
In ce masura este legala interventia cata vreme sunt debransat si nu imi aduce niciun folosi modificarea?
Multumesc anticipat,
Roxana
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:15, 6 Octombrie 2016
Buna seara,
Ca sunteti sau nu devransat lucrarea trebuie facuta pentru restul locatarilor.
Daca nu veti fi deacord cu lucrarea e posibil sa fiti obligat prin instanta si sa platiti si cheltuieli ocazionate cu dosarul.
Proprietarii care locuiesc la parter nu platesc energia electrica pentru utilizarea liftului, in schimb platesc serviciul de intretinere al liftului, cu toate ca nu il folosesc.
Reparatiile partilor comune se platesc in calitate de proprietari si nu de utilizatori.
Aspectul ca dv ati inteles sa renuntati la sistemul centralizat furnizare utilitati,nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la obligatia achitarii parti comune condominiu
In ce masura este legala interventia cata vreme sunt debransat si nu imi aduce niciun folosi modificarea?

Omiteti aspectul esential ca locuiti in imobil de locuit in comun,ca anterior debransarii ati beneficiat ca si ceilalti locatari de utilitati prin serviciul centralizat
Faptul ca dv v-ati debransat de la sistemul centralizat ca dv locuiti la ultimul nivel unde exista din proiect executate sistemele de aerisire coloane implica modificarea instalatiei pentru ca in continuare restul celor bransati la sistemul centralizat sa beneficieze de utilitati si ca instalatia comuna ramasa sa corespunda normelor tehnice,sa permita aerisirea instalatiei,respectiv eliminarea aerului din instalatie
Interventia la partea comuna de instalatii este temeinica si legala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare teava comuna caldura fara acordul tuturor proprietarilor ap1976 ap1976 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti, sector 2. Asociatia de proprietari / vecinii intentioneaza sa debranseze/inchida teava comuna de caldura la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt din constanța și am mai multe nedumeriri. ... MDSev MDSev Bună ziua, Sunt din Constanța și am mai multe nedumeriri. În Constanța fosta Radet a fost preluată de Termoficare. De 3 ani de zile am centrală ... (vezi toată discuția)
Centrala termica de apartament ileana-carmen ileana-carmen Buna ziua, indeplinesc toate conditiile legale pt. montarea unei centrale termice de apartament, pe care o si am montata cu toate aprobarile de la gaze, dar ... (vezi toată discuția)