avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... centrala termica de apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

centrala termica de apartament

Buna ziua,
indeplinesc toate conditiile legale pt. montarea unei centrale termice de apartament, pe care o si am montata cu toate aprobarile de la gaze, dar ma sicaneaza la RADET.
Pt. ei am la dosar:
- acordul scris al asociatiei de locatari privind debransarea
- acordul scris al vecinilor de pe orizontala si verticala
- acordul RADET printr-un referat tehic privid debransarea dupa ce i-am anuntat in scris cu 30 zile inainte
- factura si chitanta prin care am platit debrasarea la RADET deci am toate actele acceptate de ei deja,
si ma ameninta ca nu ma pot debrasa daca nu montez robineti de aerisire la subsol! Pe baza carei legi?Le-am cerut sa trimita formularele de debrasare la centrala de cartier sa vina sa constate ce trebuie, nu au zis nu, dar ma sicaneaza sa montez acei robineti.In bloc sunt 10 ap. debransate deja.Ce pot face in aceasta situatie?Cui sa ma adresez?Poate sa-mi refuze cineva de la ei debransarea ?
Va multumesc
Practic ce mai asteptati de la ei? Inca un acord sau echipa care sa faca debransarea fizic? Este obligatorie debransarea fizica a caloriferelor sa fie facuta de o echipa a lor? daca nu si aveti toate actele dati-i drumul.

referitor la robineti - aceasta solicitare a lor este facuta in scris? tehnic nu are nici o legatura cu solicitarea, mai ales ca aerisirea instalatiei se face la ultimul nivel nu la primul. Poate este vorba de robineti de golire a coloanelor. Aici ar avea o logica.
Trebuie sa faca constatarea debransarii printr-un proces verbal (pe formularele alea trimise de unde mi-au calculat factura de deransare, adica sa vina acasa sa vada ca nu mai sunt racordata la ei, deci am platit deja serviciul pe care mi-l conditioneaza) altfel nu sunt scoasa de la plata caldurii si apei calde la RADET.E corect sa verifice si sa constate printr-un proces verbal asta.E vorba de robineti de echilibrare.Cica se pun la subsol.Si zice textual"...prin prezentul referat se atrage atentia ca nerealizarea echilibrarilor duce la disfunctionalitati ale instalatiei de care e responsabila Asociatia Blocului" care mi-a semnat referatul din care citez.Dar nu citeaza nici o lege care sa ma oblige la asta si daca Asociatia prin administrator si presedinte mi-au semnat...ce sa mai fac?Nu mi-au zis nu prin ceva scris ci verbal.Partea proasta e ca nu mai am caloriferele vechi.Sa le vaza cate erau.
Au dreptate tehnic. Asociatia ar fi responsabila pentru acele echilibrari deoarece se fac pe partea comuna. Asociatia ar fi putut sa va conditioneze semnarea referatului de acceptarea dumneavoastra a platii acestei lucrari.
Daca vreti sa rezolvati problema ar fi normal sa realizati acei robineti de echilibrare; in fapt ei sunt necesari tocmai datorita debransarii dumneavoastra si ar trebui sa ii suportati ca si cheltuiala.
Daca luati litera legii exact pueti sa solicitati asociatiei sa ii realizeze dar vor aparea discutii si certuri si ar fi bine sa fie evitate.
Desi raspund la o diferenta de ani poate foloseste cuiva:
la momentul concret al debransarii mele in blocul de 14 ap. mai erau 3 ap. conectate la centrala termica de cartier. Niciunul din cei debransati inaintea mea nu a pus nici un fel de robinet la subsol. De ce sa fi pus tocmai eu? De ce sa nu fi suportat toti cei debransati cheltuiala punerii unor astfel de robinete? M-am adresat superiorilor celei care pretindea asa ceva explicand situatia si m-am putut debransa fara probleme. La momentul actual mai este 1 ap. in bloc de la parter conectat la centrala termica de cartier. Nici cele doua ap. debransate dupa mine nu au pus nici un fel de robinet. Cam asta e. Cred ca cineva a avut un exces de zel in incercarea de a ma face sa raman la sistemul centralizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare radet vioviod vioviod Doresc sa ma debransez de la Radet si in urma parcurgerii primilor pasi ( am acordul de principiu al Asociatiei de Proprietari si al vecinilor cu perete ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Debransare radet constanta - posibilitate NegoitaMircea NegoitaMircea Daca anterior , in acelasi imobil au existat debransari si bransari legale ale unui apartament, cum este considerat conform legii? \\"deconectare ... (vezi toată discuția)