avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare radet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare radet

Doresc sa ma debransez de la Radet si in urma parcurgerii primilor pasi ( am acordul de principiu al Asociatiei de Proprietari si al vecinilor cu perete comun)
Am primit de la Radet, Referatul tehnic de debransare in care spune:
?lmplernentarea proiectului se poate face numai cu acordul Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari pe baza solicitalrii scrise (notariale) a proprietarului, prin care se obliga sa suporte toate cheltuielile privind implicatiile debransarii (montaj robinete, echilibrare, reglaJe, eventualeinlocuiri a contoarelor, cheltuieli pentru incalzire parti comune).? In acest punct Presedintele Asociatiei nu vrea sa semneze Referatul fara acest Angajament notarial prin care ma angajez sa suport implicatiile debransarii .

1. In bloc sunt 32 de apartamente dintre care doar 2 sunt debransati de la Radet si au centrala termica. Celor 2 debransati anterior, Asociatia le-a dat semnat Referatul tehnic de debransare fara aceasta declaratie notariala ( era alt Presedinte al Asociatiei de Proprietari), dar mie refuza sa-l semneze in lipsa aceste Declaratii notariale.

2. Dar in bloc sunt montate si repartitoare de costuri si din cate stiu odata cu contorizarea la nivel de apartament a energiei termice pentru locuinte se impune din punct de vedere legal si tehnic echilibrarea hidraulica a instalatiilor interioare. Aceasta cheltuiala ar fi trebuit s-o faca Asociatia din banii ei ( deci cota parte as fi platit si eu ca membru in Asociatie) inca de la montarea repartitoarelor in bloc.

De ce ma obliga pe mine RADET sa platesc singura montarea robinetilor la subsol doar pentru ca vreau sa-mi montez centrala ? Nu eu singura si nici eu impreuna cu ceilalti locatari debransati anterior ar trebui sa suport/sa suportam aceste costuri, ci intrega Asociatie de proprietari. De ce? Pentru ca oricine are montate repartitoare face o dezechilibrare atunci cand opreste unul sau mai multe calorifere .
Radet nu este o instanta financiar ( asa cum bine spunea o colega de forum) care sa poata decida pe cheltuiala cui trebuie operate modificari in instalatia respectiva. Raspunderea si drepturile Radet se termina la contor.

Am fost la Radet si mi-au spus ca ei fac debransarea si fara acest angajament notarial, daca Asociatia este de acord. Atunci de ce il cer in REFERAT??? Pentru ca, fara el , Asociatia nu imi da acordul:::

Ce-mi recomandati sa fac din punct de vedere legal?

Multumesc foarte mult,
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: vioviod , utilizator 13:14, 1 Octombrie 2012
N-as vrea sa fiu cinica, dar ziceti ca ati fost la ei si v-au spus ca va debranseaza si lejer. De ce nu-i intrebati pe ei de referat? Nu credeti ca ei stiu mai bine?
Radet-ul a spus ca face debransarea cu acordul Asociatiei de Proprietari pus pe Referatul de debransare. Problema este ca Asociatia nu da acordul decat daca fac acel Angajament Notarial ( impus de Radet in Referatul tehnic de debransare).
Aveti contract individual cu radetul,ce reprezinta radetul pt dvs.
Nu am contract cu Radet-ul. Asociatia de proprietari are contract cu Radet-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Robineti echilibrare termicã ursulina ursulina Bună seara! Am mare nevoie de o lîmurire. Am intrat în posesia unui referat privind proiectul de debranşare al unui apartament de la reţeaua de ... (vezi toată discuția)
Centrala termica de apartament ileana-carmen ileana-carmen Buna ziua, indeplinesc toate conditiile legale pt. montarea unei centrale termice de apartament, pe care o si am montata cu toate aprobarile de la gaze, dar ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)