avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort, situatia unui imobil donat ambilor soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort, situatia unui imobil donat ambilor soti

Buna ziua , sunt in divort cu sotul meu , avem o casa la tara mostenita de la parintii mei , prin act de donatie de la tata , dupa decesul mamei , iar sotul meu este coproprietar , Cum il pot da afara din casa? Pot ataca acest act?Va multumesc .

Daca aveti act de donatie facut de tatal dvs dupa decesul mamei si sunteti amandoi proprietari inseamna ca vorbim de un bun comun nu de o mostenire care ar fi fost bunul dvs propriu.

Si bunul dobandit prin donatie ar fi fost bun propriu, daca tatal vi-l dona doar dvs (chiar casatorita fiind).

Cum spuneti ca ambii soti sunteti coproprietari inseamna ca e vorba de un bun comun, dobandit in timpul casatoriei si care va fi supus partajului.

Nu cred ca puteti anula la acest moment actul de donatie. El era revocabil in timpul vietii tatalui dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie GABRI777 GABRI777 Tatal meu a donat 50% din casa sotiei lui,casa a fost construita in timpul casatoriei cu mama dar la partaj mama a renuntat la partea ei de casa pt ca eu am ... (vezi toată discuția)
Schimbare proprietar Flori Popescu8 Flori Popescu8 Buna ziua, Vreau sa stiu prin ce modalitate/document se poate schimba proprietarul unei gospodarii? Gospodaria este proprietatea parintilor mei fiind ... (vezi toată discuția)
Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)