avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Tatal meu a donat 50% din casa sotiei lui,casa a fost construita in timpul casatoriei cu mama dar la partaj mama a renuntat la partea ei de casa pt ca eu am ales sa raman la tata la divort.Acum tatal meu a donat 50% din casa la actuala stotie.Vreau sa stiu si eu ce drepturi m ai am la casa si daca ma poate dezmosteni.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 12 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce inseamna a renuntat? Au facut partajul?
Cand va deceda tatal, veti mosteni cealalta jumatate in concurs cu sotia lui, daca o mai fi in viata si sotie la data aia.
Casa a fost la ambii parinti,iar la divort mama a renuntat la partea ei din casa si a lasat tot lui tata,pt mine pt ca eu am ales sa raman la tata la divort
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta ati scris si prima data, eu am intrebat daca exista act in acest sens si cum se cheama ala ?
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
gi-jane2, moderator
Nu inteleg la ce act va referiti
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum a renuntat la casa, mai, omule ? a iesit pe usa si a zis eu renunt la casa, au fost la un notar, au facut partaj in instanta ?
Casa a fost bun comun al sotilor ? Cum l-au dobandit ?

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 daca la dezbaterea unei mosteniri vin eu ,fretele meu si tatal meu(mama fiind decedata)pot cumpara partea tatalui meu? sau e deajuns ca sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Buna seara. părinții mei și ai celuilalt frate drept, au un ... Cradu85 Cradu85 Buna seara. Părinții mei și ai celuilalt frate drept, au un apartament cu 4 camere. Părinții au divorțat în urmă cu 15 ani, dar nu au făcut ... (vezi toată discuția)
Moștenire proprietate ebogdan2014 ebogdan2014 Bună ziua. Părinții mei au dobândit în timpul căsătoriei lor un apartament. Eu mai am un frate. La un moment dat ei au divorțat, și nu au făcut ... (vezi toată discuția)