avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia I.C.C.J nr. 21/2016
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia I.C.C.J nr. 21/2016

Buna seara !
Am nevoie si eu de ajutor:

Cadrele didactice care au obtinut titlul de doctor dupa anul 2009 nu au mai beneficiat de sporul de 15% .
Începând cu noiembrie 2016 au inceput sa primeasca prin Legea 193/2016.
Problema este urmatoarea: ,Un cadru didactic care a dobandit titlul de doctor in anul 2011 a depus cerere pentru plata sumelor compensatorii, reprezentând echivalentul sporului de 15% din salariul de baza pt. perioada anterioara datei de 05.11.2016, conf. Deciziei 21/2016 a inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Ce e de făcut? Până acum am dat salarii, sporuri, diferenţe in baza unor legi, hotarari sau ordonante ale guvernului.

Aceasta decizie a I.C.C.J este obligatorie pentru instantele de judecata , sa nu mai existe interpretari diferite, sau ne obliga sa calculam diferente?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina75 , utilizator 09:50, 18 Februarie 2017
Decizia ICCJ este obligatorie pentru instante .... in situatia in care se va invoca aceasta decizie in fata unei instante de judecata, aceasta este obligata s-o aplice.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor doctorat sau compensare Ona Dana Ona Dana Buna seara, am o nelamurire. Persoana dobandeste titlul de doctorand in iulie 2015 , in perioada cuprinsa intre 2009 -2016 in care nu se mai acorda sporul de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 20/2016 paulciobotaru2008 paulciobotaru2008 buna ziua, va rog sa imi spuneti daca OUG20/2016 are aplicabilitate si daca sporul de doctorat, cf art. I, pct. 1 alin. 8, se poate acorda si celor din ... (vezi toată discuția)
Decizia nr. 21/2016 iccj-ril spor titlul stiintific de doctor yoyosicoty yoyosicoty În M. Of. nr. 1002 din 13 decembrie 2016, a fost publicată Decizia ÎCCJ nr. 21/2016 referitoare la examinarea recursului în interesul legii formulat de ... (vezi toată discuția)