avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sistare alocaţie minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sistare alocaţie minor

Mama are autoritate părintească unică şi domiciliul copilului la ea.
Tatăl trăieşte în UE şi plăteşte pensie alimentară.
Mama se trezeşte cu alocaţia sistată, funcţionara AJPIS susţine că a primit formularul şi ea doar a executat; pe formular apare că mama este plecată din ţară şi nu lucrează, aşa că de câteva luni, domnul incasează integral alocaţia copilului în ţara UE de rezidenţă, fără a vira aceşti bani(de alocaţie) în contul minorului. Întrebări:
1.Este permis unei instituţii să ia decizii privind dreptul minorului fără ca reprezentantul legal să fie înştiinţat?
2. Cine a greşit, cine nu a respectat legea în instituţia autohtonă?Este abuz în serviciu sau neglijenţă în serviciu? :O
3.Ce infracţiuni a comis tatăl copilului prin declararea mamei ca dispărută , prin lipsirea copilului de acei 84 lei lunar şi prin dobândirea alocaţiei substanţial mai mari în ţara de rezidenţă, folosită în interes personal?
4.De ce acum, funcţionarea de la AJPIS cere adeverinţă de serviciu de la mamă? Alocaţia de stat nu este un drept al copilului , indiferent dacă mama lucrează sau nu, din moment ce este unic intreţinător al minorului şi trăiesc ambii în Romania?
Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:32, 18 Februarie 2017
3) poate fi vb de un fals n declaratii.
Ar trebui sa cereti in instanta ca alocatia sa ii fie virata copilului.
Funcţionara de la AJPIS susţine că ea a primit formularul E 411 completat aşa, dar refuză să-mi dea o copie.Pe de altă parte, acum cere sentinţa privind autoritatea părintească.
Până în urmă cu câteva luni , am primit regulat banii, fără probleme.
Conform legii, formularul se completează de autorităţile celor 2 state, ale tatălui şi ale mamei.
Presupun că el a mers cu falsuri la autorităţile statului de rezidenţă, dar , cred eu, trebuia ca instituţia din Romania să completeze datele despre minor şi mamă, ori nu numai că nu ne-a căutat nimeni, dar au şi siatat plata alocaţiei :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul e411 copilul meu este nascut in marea britanie si ... Oana851925 Oana851925 Formularul E411 Copilul meu este nascut in Marea Britanie si doar tatal lucreaza acolo ca PFA. Am aplicat pentru alocatie in Romania din dec 2020 si in ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana SteeelBlade SteeelBlade Buna ziua! Mama mea lucreaza in Austria ca si ingrijitoare batrani. Iar eu sunt in liceu , acum am terminat clasa a XI-a. Mama mea lucreaza de 10- 11 luni. ... (vezi toată discuția)
Alocatii alinalaura04 alinalaura04 Buna tuturor. Va scriu din Spania unde perechea mea lucreaza in mometul de fata. In urma cu un an am nascut iar in vara cand am fost in tara pentru ... (vezi toată discuția)