avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Teren intravilan arabil-trebuie sa ma inscriu ca PF ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Teren intravilan arabil-trebuie sa ma inscriu ca PF platitor de TVA?

Buna ziua
am o intrebare:
Doresc sa vand trei terenuri care pe C.U. la categoria de folosinta sunt "intravilan arabil". Terenurile categoric vor depasi plafonul de 220.000 lei,dar va fi o singura tranzactie ptr toate cele trei terenuri.
Trebuie sa ma inregistrez ca platitor de TVA ca nu inteleg daca terenurile mele se incadreaza la categoria de "Terenuri construibile".
Daca ma inregistrez am inteles ca nu voi plati TVA deoarece se face o taxare inversa si practic nu platesti nimic.....
Si atunci?care-i treaba?
Daca cineva stie sau a inteles legea sa ne-o explice si noua,celor care nu avem cunostinte de drept.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Regim vanzare teren lotizat TheodorM TheodorM Buna ziua! Detin un teren intravilan de 2500mp achizitionat in anul 2001, in ideea construirii unei case personale cand mi-as fi permis. In 2018, m-am hotarat ... (vezi toată discuția)
Platesc tva la vanzarea unui teren extravilan? eunuamid2 eunuamid2 terenul este cumparat in 2001 categoria de folosinta este extarvilan arabil din 2008 pana acum am dezmembrat in cate 4 parcele anual am vandut 12 parcele ... (vezi toată discuția)
Codul fiscal gorbanescu ramona gorbanescu ramona multumesc pt ca ati citit si ati si raspuns cu lux de amanunt mesajului meu .nu stiu daca trebuia sa specifc dar, terenul este intravilan agricol .asta unu ... (vezi toată discuția)