avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare in scopuri de TVA - chemat la audieri
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare in scopuri de TVA - chemat la audieri

Am depus cererea de inregistrare in scopuri de TVA. Am primit o scrisoare de la ANAF ca sunt invitat la o audiere si sa prezint urmatoarele documente:

1. Contract cu firma de contabilitate
2. Numele persoanei care detine certificatul digital. etc.
3. Registrul salariatilor
4. Contracte incheiarte cu colaboratori + facturi
5. Orice alt document care consider relevant.

1, 2, 4, 5 este OK.

3 - Nu exista. Firma nu are angajati, deoarece activitatea imi pot desfasura singur.

Intrebarile mele sunt:

A.) Imi pot respinge cererea de inregistrare in scopuri de TVA din cauza ca firma nu are niciun angajat? Si faptul ca nu ma pot prezenta cu registrul salariatilor (punctul 3), deoarece acesta nu exista.

B.) Este o problema faptul ca in anul 2016 am doar 4 facturi, toti catre firme din afara Romaniei? (i.e. sa-mi respinga cererea deoarece nu am avut activitate mare/nu am lucrat cu firme interne?)

C.) Cu ce altceva sa ma duc la audienta (punctul 5.) si la ce sa ma astept? Cum sa ma pregatesc? Cam ce intrebari imi vor pune cei de la ANAF la audienta?

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2017
Apc23, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se inregistreaza in scopuri de tva contribuabilii inactivi si cei suspendati temporar minouche minouche As dori raspuns la intrebarile pe care le-am pus in comentariul de pe forum si anume: 1.Argumentati de ce contibuabilii au obligatia sa solicite organelor ... (vezi toată discuția)
Declaratii si obligatii pfa in2ition in2ition Buna ziua, Mi-am constituit un PFA, am declarat ca urmeaza sa incep activitatea cu data de 1 septembrie 2014. Am depus deja declaratia 220, in baza careia ... (vezi toată discuția)
Formular 088 ilmir1 ilmir1 bun ziua Anul trecut am schimbat administratorul firmei adica nu mai este sotia sunt eu. Astazi am primit de la ANAF o notificare ca trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)