avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate

In momentul derularii unui credit ipotecar pt un imobil-cine este proprietarul imobilului?
Cel mai recent răspuns: Iokoki , utilizator 16:40, 18 Februarie 2017
Proprietarul este cumparatorul(debitor ipotecat).
Multumesc.
Eu credeam ca devine proprietar de drept,numai dupa terminarea ratelor si implicit la ridicarea ipotecii.
Cel putin asa e logic sa fie,in opinia mea. Ca si la o masina,unul este proprietarul altul utilizatorl. Utilizatorul intra in posesia masinii pe numele sau, la terminarea leasingului.
Mai are cineva vreo opinie?
Este proprietar din momentul incheierii contractului doar ca,in cazul neachitarii ratelor se executa ipoteca.Conform art.1.674 NCC"Cu exceptia cazurilor prevazute de lege ori daca din vointa partilor nu rezulta contrariul,proprietatea se stramuta de drpet cumparatorului din momentul incheierii contractului,chair daca bunul nu a fost predat ori pretul nu a fost platit inca."

Alte discuții în legătură

Casa in doua transe Lili Maioru Lili Maioru Buna ziua, as dori sa ma invatati cum se procedeaza in cazul vanzari unei case. Doresc sa o vand unei persoane dar nu dispune de toata suma pt.a o achizitiona ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren in rate danadom38 danadom38 Care este procedura pentru vanzarea unui teren intravilan in 3 rate ? Care sunt riscurile pe care si le asuma vanzatorul ? Dar ... (vezi toată discuția)
Am posibilitatea de a vinde casa în rate anuale, în timp de 5 ani. ce fel de contract aș putea face? Liska Liska Am posibilitatea de a vinde casa in rate pe termen de 5 ani, fiecare rata anul. Casa e nefinisata. Cumpărătorul vrea in ca pina sa se mute in locuinta, ... (vezi toată discuția)