avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare succesiune

Buna ziua ! Am si eu o problema referitoare la o succesiune . Bunicul meu are fiul si sotia decedata . Succesiunea din partea lor nu a fost facuta. El acum vrea sa vanda 1 ha de pamant si a aflat ca nu are voie daca nu este succesiunea facuta. Cam cat ar dura succesiunea daca s-ar apuca din luna martie? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:33, 20 Februarie 2017
Terenul a fost achizitionat in timpul casatoriei sau a apartinut sotiei decedate?
Succesiunea poate dura pana in 30 zile. Pentru a vinde terenul trebuie sa faca cadastru si sa il intabuleze iar daca terenul pe care vrea sa il vanda face parte dintr-o parcela mai mare trebuie sa il dezmembreze ptr a vinde doar 1 ha.
Daca terenul a fost dobandit de bunici in timpul casatoriei, atunci e bun comun si ca atare trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunica.
Pe bunica o mostenesc bunicul si fiul lor.
Apoi, depinde daca fiul a avut la randul sau copii.
Daca da, atunci trebuie dezbatuta si succesiunea fiului, iar in final terenul va fi vandut de bunic si nepot/i.
Succesiunea dureaza maximum o saptamana daca procurati toate documentele necesare, iar notarul nu este aglomerat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire padure conform titlu proprietate mariasebestyen mariasebestyen Buna ziua!As dori daca se poate sa va spune-ti parerea in cazul urmator -conform leg18/199, 169/1997, 1/2000 se emite titlu de proprietate pe numele a 7 ... (vezi toată discuția)
Mesajul meu LiaTh LiaTh Bună ziua, Sunt moștenitoare împreună cu încă 3 frați pe 4 HA de pământ intr-un sat din Județul Dolj Avem un ACT NOTARIAL la gramadă dat de ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii? iuli113 iuli113 am urmatorul caz:bunica decedata acum 2,5 ani,are o proprietate pe numele ei,sotul bunicii decedat acum cateva zile,cei proprietar in cf este bunica,cei 2 au ... (vezi toată discuția)