avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare drepturi salariale restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare drepturi salariale restante

Am de recuperat salarii restante de la o importanta companie, care se confrunta cu probleme financiare grave si face promisiuni desarte...
Intrucat nu mai doreste nimeni sa munceasca,angajatorul a promis acorduri de reesalonare a datoriilor catre angajati in mai multe transe/10 rate.
Ce valoare are acest acord ?se pot recupera mai rapid datoriile , fiind o recunoastere a acestora ? In cazul in care acesta are procese pentru insolventa/faliment sau intra in faliment, salariatii au intaietate la recuperarea drepturilor banesti ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 19 Februarie 2017
1. Daca semnati acel acord, atunci potrivit art.1270 alin.1 C.civ., contractul valabil încheiat are putere de lege între părţile contractante.

Astfel, salariile se vor recupera asa cum s-a stipulat in acel acord.

2. Angajator in insolventa: Ce drepturi au angajatii si cum isi pot recupera ei salariile neachitate?
www.avocatnet.ro/content/art...
Am verificat compania si nu apare in Buletinul insolventei; in acest caz, acordul incheiat intre parti are prioritate in fata altor datorii neplatite ale acesteia ?
Multumesc
Art. 161 C.mun.
Salariile se plătesc înaintea oricăror alte obligaţii băneşti ale angajatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariilor IRINA ANGELA IRINA ANGELA Daca o societate nu plateste salariatii cateva luni de zile si apoi se inchide ( probabil se va declara falimentara, avand multe datorii) , salariatii au ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Ce este obligat angajatorul sa-mi plateasca in cazul inceperii procedurii de faliment? alex68 alex68 Buna seara. Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. Situatia financiara a societatii la care lucrez este extrem de critica si se zvoneste ca ... (vezi toată discuția)