avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot obtine acordul de a scoate minorul din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot obtine acordul de a scoate minorul din tara

Buna ziua , fiul meu are 14 ani si in vara mergem in vacanta in alta tara si fostl meu sot nu vrea sa imi dea acordul la notar ca sa pot scoate minorul din tara. Va rog sa imi spuneti ce as putea face in acest caz . Noi suntem divortati din ianuarie 2010 si nu isi cauta copilul desi are o zi pe luna program de vizita . Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters192085 , utilizator 09:01, 20 Februarie 2017
Prin pronuntatea unei hotarari judecatoresti care sa suplineasca acordul tatalui,hotarare ce o obtineti in in urma unui proces.Succes.
Am nevoie de avocat neaparat ? Pot si eu sa intocmesc acest dosar pt judecatorie ? Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa contina acest dosar si ce fel de cerere trebuie sa fac . Trebuie sa se prezinte si fostl sot la judecatorie ? Ma scuzati ca am pus atatea intrebari . Multumesc mult!
Daca ati divortat in ianuarie 2010 inseamna ca aveti o hotarare pronuntata pe vechiul cod al familiei.
Daca prin hotarare s-a dispus incredintarea minorului catre dvs. nu aveti nevoie de acordul tatalui la iesirea din tara.
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va rog sa imi spuneti unde as putea sa ma duc cu sentinta de divort ca sa vad daca am sau nu nevoie de acordul tatalui ! Va multumesc pt raspuns !
Ne lamurim aici.
Va rog sa ne scrieti exact ce prevede dispozitivul hotararii cu privire la minor ( la finalul hotararii dupa instanta in numele legii hotaraste).

Alte discuții în legătură

Hotararea judecatoreasca de divort Simona28 Simona28 Buna ziua, ma numesc Simona, sunt din Timisoara si as vrea daca se poat sa ma lamuriti intr-o problema:sunt divortata de 1 an si 4 luni, fetita mea are 6 ani ... (vezi toată discuția)
Nedumerire sentinta civila iordachealina iordachealina Buna ziua, Vin cu o intrebare la care nu am gasit inca un raspuns satisfacator. Am un baietel de 3 ani si in urma unui proces de tagada a paternitatii ... (vezi toată discuția)
Scoaterea unui minor din tara antonela30 antonela30 am un baietel de 10 ani si as dori sa il iau in italia insa nu l mai gasesc pe tatal sau pt semnatura nu exista nik o posibilitate sa l pot scoate din tara ... (vezi toată discuția)