avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Alcool la volan, redobandire permis
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Alcool la volan, redobandire permis

am fost depistat in trafic,adica oprit la un control de rutina cu o alcoolemie de0,69 in aer si 1,50 respectiv 1,40 in sange.sa judecat procesul in mai anul trecut adica pe data de 17 mai 2016.am primit pedeapsa cu suspendare si altele.

bineanteles permisul mi.a fost anulat dar ce nu am inteles si nu stiu este cand sau dupa cat timp pot sa dau pentru redobandire?astept un raspuns cat mai repede si concret.va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:10, 21 Februarie 2017
Art. 116-oug 195
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

Daca ati primit si "altele" vedeti sa nu aveti dreptul de a circula restrictionat pe mai multi ani.
Permisul il veti putea redobandi dupa un an dar nu veti avea dreptul sa circulati pe 2-3-4 ani.
Puteti redobandi dreptul de a conduce pe drumurile publice in termen de 1 an , termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto alex2150 alex2150 buna ziua, as vrea sa stiu si eu cand as putea sa dau de permis din nou , mi-a fost anulat de judecatorie pe 20 aprilie se face un an de cand s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis cat. a ionel1991 ionel1991 Buna, am si eu o problema, mi-a fost anulat permisul de conducere cat. A,B,C,E , anul trecut 2013 am dat pentru redobandire cat. B,C,E, acum doresc sa dau ... (vezi toată discuția)