avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie din functia de director de scoala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie din functia de director de scoala

Doresc sa-mi dau demisia din functia de director de la scoala.
Cum trebuie sa procedez ?
Aveti cunva un model de demisie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 20 Februarie 2017
Demisia se depune la Inspectoratul scolar de care apartine scoala la care ati activat. De la data de depunere a cererii de demisie (chiar puteti scrie asta in cerere) se stabileste un preaviz de 15 zile, conform Codului muncii, perioada in care sunteti obligat sa desfasurati activitatea normala la vechiul loc de munca. Pana la expirarea termenului de preaviz, scoala la care ati activat o sa primeasca de la ISJ decizia de incetare a contractului de munca, si vi se poate elibera Cartea de munca.


Cerere de demisie



Subsemnatul …………………………………..domiciliat in ………………………………., Str. …………………………..posesor al C.I. seria …….nr. ……………………………eliberat de …………………………la data de …………………………CNP ______________, avand functia de director .la scoala/ liceul, va rog sa imi aprobati prezenta cerere de demisie incepand cu data de ………………………respectand prevederile Codului Muncii si respectand preavizul de …. zile calendaristice .
Va multumesc .



Semnatura Data
adolfinapop a scris:

.... De la data de depunere a cererii de demisie (chiar puteti scrie asta in cerere) se stabileste un preaviz de 15 zile, conform Codului muncii, .......si vi se poate elibera Cartea de munca.



Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere. (art.81 alin.4 C.mun.)

Incepand cu 01.01.2011, nu se mai fac inregistrari in carnetul de munca.

La încetarea activităţii salariatului/persoanei plătite din fonduri publice, angajatorii au obligaţia să îi elibereze acestuia o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate.(art.8 alin.4^1 HG 500/2011)
Doresc sa-mi dau demisia din functie de director nu sa parasesc invatamantul. Adica doresc sa nu mai fiu director.
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2017
ValeFlorin, utilizator
In acest caz, puteti depune o solicitare de "renuntare" la functia de director .... este cam impropriu spus "renuntare", intrucat notiunea este asemanatoare cu cea de demisie.
Exista un model de redactare a renuntarii(demisiei) din functia de director ?

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz mai mic RuxandraLarisa RuxandraLarisa Buna ziua. Un salariat doreste sa isi dea demisia, dar cu un preaviz mai mic decat cel mentionat in contract. Angajatorul este de acord. Cu ce articol se va ... (vezi toată discuția)
Model cerere de renuntare la locul de munca dupa ccc mariacri2010 mariacri2010 Buna ziua Luna aceasta mi se termina concediul de crestere al copilului pana la 2 ani. Doresc sa nu ma intorc la vechiul loc de munca. Va rog ajutati-ma cu ... (vezi toată discuția)
Demisie cu recuperarea salariilor restante katalyna_03 katalyna_03 buna ziua, Doresc sa-mi dau demisia si sunt in urma cu 3 salarii ( avans, rest de plata, avans), nemai tinand cont de faptul ca in 12 se mai adauga un rest de ... (vezi toată discuția)