avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire - legitima aparare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire - legitima aparare

dacă sunt lovit ,am voie să lovesc înapoi ?
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 13:03, 9 Martie 2017
Aveti dreptul sa va aparati, apararea ar trebui sa fie proportionala cu gravitatea atacului pentru a se retine legitima aparare.
Nu este imputabilă nici fapta prevăzută de legea penală săvârşită de persoana aflată în stare de legitimă apărare, care a depăşit, din cauza tulburării sau temerii, limitele unei apărări proporţionale cu gravitatea atacului.
Aveti dreptul doar sa va aparati. Uneori puteti fi mai invinovatit decat cel care v-a lovit, alteori nu, depinde de multe aspecte. Un plan pe tema asta va face sa fiti incadrat inspre prima categorie.
Va pregatiti sa loviti.... sa fiti lovit?
deci nu e bine să lovești înapoi ,dar ce trebuie să faci ?
V-am spus, nu cititi?
d-nișoara AVLIL a zis altfel ,pt dânsa era întrebarea

Alte discuții în legătură

Autoapărare: ce urmări vor fi dacă sunt agresat violent și ripostez la fel, sau și mai rău? voi fi tot eu învinovățit pentru cele întâmplate? Anonim9191 Anonim9191 Buna ziua, sunt elev și am ceva probleme cu niște indivizi din liceul meu. Am fost prieten cu un baiat din camin este mai mic cu 3 ani ca mine are probleme ... (vezi toată discuția)
Autoapărare. care e limita până la care e considerată legitimă apărare? Potop Iulian Potop Iulian Dacă cineva ma lovește eu am dreptul sa ma apar cu tehnici de autoapărare. (vezi toată discuția)
Autoaparare Insanity66 Insanity66 Este lovitura preemptiva (sa lovesti primul cand este clar ca vei fi atacat) legala in Romania? Daca da, ce elemente din punct de vedere al legii trebuie sa ... (vezi toată discuția)