avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Autoapărare: ce urmări vor fi dacă sunt agresat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Autoapărare: ce urmări vor fi dacă sunt agresat violent și ripostez la fel, sau și mai rău? Voi fi tot eu învinovățit pentru cele întâmplate?

Buna ziua, sunt elev și am ceva probleme cu niște indivizi din liceul meu. Am fost prieten cu un baiat din camin este mai mic cu 3 ani ca mine are probleme de sanatate și am avut discuții cu el sa nu se apuce de fumat, cu toate astea s-a apucat de fumat, m-am luat de el și i-am explicat prietenește ca este un viciu rau și că de 4 ani nu reușesc să mă las de el. A urmat sa cheme niște băieți de vârsta lui dar mult mai mari ca marime ca mine, s-au luat de mine, am tacut și mi-am vazut mai departe de viață. saptămâna asta am fost in camera la fostul „prieten” și iși băteau joc de unul l-au lovit in zona capului, am plecat și am fost invinovățit că l-am lovit, practic nu am avut nici o măcar o legătură cu accidentul. A urmat să vină iar acei băieți de data asta au incercat să mă rănească, eram și eu cu alții dar am calmat situația, inainte sa plec mi-au spus că o să mă gasească singur și o să o pățesc.
Vreau să ajung aici: in caz de mă atacă și ii atac inapoi la care ii omor in urma conflictului (de asta imi e frică, să nu ii omor nu că mi-ar face rău) ce urmări vor fi? Voi fi tot eu invinovățit pentru cele intâmplate? Port mereu la mine un șpray paralizant de cand am fost amenințat și in caz ca nu funcționeaza il voi aprinde pentru a face o flacără să ii indeprătez și mă gândesc că li se vor aprinde hainele. (Sunt tânăr și nu pot avea mereu lângă mine pe cineva, normal că voi recurge la așa ceva.)
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 06:37, 6 Decembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va bazati pe legitima aparare in Romania.
Si la cum puneti problema nu veti scapa de raspunderea penala.

Incercati sa ii evitati si sa nu se intample nimic.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați să reclamați faptele conducerii scolii. Ei ar trebui să încerce să calmeze spiritele și să prevină incidente viitoare mai grave. Nu așteptați să fiți atacat. Dacă se întâmplă așa ceva,pentru a putea invoca legitima apărare va trebui să aveți grijă ca modul în care vă apărați să fie proporțional cu gravitatea atacului, ceea ce în fapt este imposibil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imposibil nu este dar nu este recomandabil.
De fel, doar în cazuri cu corupție se recunoaște legitimă apărare fără probleme.
Procurorii pornesc de la prezumția de vinovăție desi este interzis asa ceva.
Asa este si asa va fi mereu cu acuzarea.

Noi nu va putem invata cum sa existe legitimă apărare dar exista si asa ceva.
Este interzis sa va invatam asa ceva.

Trebuie să evitați orice conflict.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Procurorii pornesc de la prezumția de vinovăție desi este interzis asa ceva." Deci li se permite sa
incalce lege, fara nici o raspundere?? In ce tara traim?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitima apărare usr22 usr22 Ce părere aveți de speța asta? ... (vezi toată discuția)
Audiere in dosar penal, temeri in privinta avocatului reclamantului alla1975 alla1975 Buna ziua, intr-un dosar penal cu acuzatie de tentativa de omor, la termenul cand voi fi citat pentru declaratii vrea sa asiste si avocatul reclamantului, ... (vezi toată discuția)
Omor sau autoaparare? robiy robiy Buna ziua.Am o problema cu fratele meu care intr`o seara s-a dus intr`un bar si un barbat a sarit la el cu cutitul.In urma altercatiei,fratele meu nu a fost ... (vezi toată discuția)