avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am platit taxa pot Fetesti si mi-a venit amenda pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am platit taxa pot Fetesti si mi-a venit amenda pentru neplata

Buna ziua. Anul trecut am fost la mare ca oricare alt om si pentru ca nu imi place sa primesc amenzi, m-am conformat tututor platilor.
Am platit taxa de la pod Fetesti prin SMS si ce credeti? Saptamana trecuta am primit prin posta amenda pentru ca nu am platit acea taxa.
Intrebarea mea este urmatoarea: Se poate da in judecata? Ati mai intalnit asemenea cazuri? O sa am castig de cauza?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: tlc , utilizator 09:09, 18 Iunie 2018
Sunt numeroase astfel de situatii
Daca detineti proba prin care sa dovediti ca la data tranzitarii podului de la Fetesti detineati rovinieta valabila,formulati plangere contraventionala ,in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila teritorial
Puteti solicita inclusiv judecarea in lipsa
Succes !
Buna ziua,

Va trebui sa formulati plangere contraventionala impotriva procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiei. La aceasta plangere trebuie sa atasati dovada achitarii taxei. In cazul platii prin SMS, puteti atasa factura operatorului de telefonie mobila in care a fost prinsa aceasta taxa si dovada achitarii facturii.
Daca nu aveti in posesie aceste documente, le puteti cere de la operatorul de telefonie mobila, iar daca refuza sa vi le dea, puteti solicita instantei de judecata sa le ceara direct de la operatorul de telefonie mobila.
Orice se poate contesta.
Mai aveti dovada confirmarii platii prin sms?
Plangerea se depune la judecatoria inscrisa in procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare. Taxa de timbru judiciar este de 20 lei si se plateste la serv taxe si impozite local.
Depuneti ca proba sms primit dupa efectuarea platii.

Daca au trecut mai mult de 6 luni de la data constatarii puteti contesta si acest lucru.

Prin SMS ati platit doar ptr o trecere, la intoarcere tot prin sms ati platit?
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2017
cyan, moderator
Plata a fost facuta prin SMS si pentru ca telefonul l-am schimbat, mesajul de confirmare nu mai exista. Am fost la reprezentatul telefoniei mobile pentru factura de atunci (noroc ca sunt pe abonament) si mi-au spus ca imi dau factura detaliata, insa nu o sa scrie continutul mesajului (in special nr de inamtriculare), ci doar ca s-a facut dovada platii.
Totusi as incerca sa ii dau in judecata si nu neaparat pentru amenda de 65 lei (in 48 ore) ci doar pentru simplul fapt ca sunt multi ca mine si daca eu ii las in pace, altul ii lasa in pace si tot asa, pana la urma se imbogatesc dupa urma unor "fraieri" care sunt delasatori.
Buna ziua, ce ati mai facut? Cum s-a terminat povestea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru taxa pod fetesti Vasile_Cristian Vasile_Cristian Buna ziua! In data de 17.04.2021 am trecut podul de la Fetesti si am achitat taxa online, in aceeasi zi. Pe 13.07.2021 am primit amenda prin posta pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Taxa pod fetesti danielau danielau Am trecut in luna august 2015 pe podul de la Fetesti si am achtat prin sms. Din neatentie am gresit numarul de la masina gen B 11 ROS in loc de B 22 ROS ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta fetesti mihaitode mihaitode Buna ziua! Am primit o amenda ca am circulat pe podul de la fetesti, pe motiv ca am circulat fara a detine rovinieta valabila. Am platit aveasta rovinieta cu o ... (vezi toată discuția)