avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... risc antecontract
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

risc antecontract

Buna ziua,

Am o nelamurire legata de un antecontract de vanzare-cumparare. Sunt pe punctul de a achizitiona o locuintza, urmand sa platesc un avans de 25.000 eur. Terenul pe care este edificata constructia este ipotecat in favoarea Piraeus Bank. Constructia va fi de asemenea ipotecata dupa intabulare. Sunt primul cumparator din cadrul imobilului. Exista vreun risc de a pierde banii?
Cel mai recent răspuns: maktub , utilizator 12:31, 11 Septembrie 2009
incercati sa va sfatuiti cu un avocat pentru a va explica toate clauzele contractuale privind ipoteca si data la care aceasta se ridica si deveniti proprietarul imobilului. sansa de a pierde banii... exista...verificati seriozitatea si bonitatea firmei care detine terenul si a constructorului. mult succes!
In contract se specifica ca la data de autentificare a acestuia se obliga sa radieze aceste sarcini. Problema este ca nu exista modalitate de verificare a resurselor financiare disponibile, de aceea nu am garantie ca banii pentru terminarea blocului exista. Va multumesc!
In situatia d-voastra, v-as sfatui sa fiti asistat de catre un avocat ori jurist, in momentul semnarii antecontractului, dar si al contractului de vanzare cumparare, pentru a evita ori diminua riscurile asumate.
Exista si posibilitatea pierderii sumei de bani din diverse motive, dar daca sunt trecute clauze care sa specifice in mod clar raspunderea contractuala a fiecaruia, dar mai ales a vanzatorului, in situatia data ar fi de de apreciat.
In contract sunt stipulate clauze , dar nu sunt sigur ce se intampla in cazul in care constructorul nu vinde nici un apartament din imobil. Ipoteca a fost pusa pentru o suma de n ori mai mare, dar in contextul crizei firma s-a vazut nevoita sa reduca pretul pe mp la jumatate. Mentionez ca firma constructoare este si firma dezvoltatoare. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietar schimba yala mihaibill mihaibill Am urmatoarea problema si am incredere ca raspunsurile pe care le voi primi vor clarifica si alte cazuri de genul. Cu aceeasi problema am apelat si la avocati ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare dezvoltator MihaelaSm MihaelaSm Buna ziua, Vreau sa cumpar un imobil intr-un bloc care inca nu e construit de la un dezvltator, care mi a cerut 80% din suma la antecontract, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Ce clauze să aibă un antecontract de v-c pentru un apt. în imobil nou? fuzzydoe fuzzydoe Doresc să achiziționez un apartament într-un imobil nou prin programul \\"Prima Casă\\" și ca să evit potențiale probleme, vreau să știu la ce ar ... (vezi toată discuția)