avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... impartire cheltuieli gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

impartire cheltuieli gaz

Buna ziua,
Ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea intrebare: care este calculul corect si cum se poate imparti factura de gaz avand in vedere urmatoarele:
- este un singur brasament la gaz, la centrala blocului
- gazul se foloseste atat pentru apa calda cat si incalzire pe timp de iarna (acelasi ceas)
- exista apometru de apa rece in centrala
- nu toate apartamentele au instalate apometre
Si inca o problema: masurand caloriferele (m liniari) din toate apartamentele am observat ca nu sunt egale, adica pe aceeasi coloana, acelasi tip de apartament, calorifere diferite ca lungime. Locatarii etajelor superioare au reducere? Daca da, in baza carei legi?
Mentionez ca sunt chiriasa intr-un ap. ANL si nu avem asociatie ci un "administrator" - sef de bloc, numit de primarie, fara studii in domeniu.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 12:17, 11 Septembrie 2009
HG 1558/2007
Art. 36. – (1) În clădirile în care consumul de gaze naturale pentru bucătării şi spălătorii se înregistrează prin acelaşi aparat care măsoară şi consumul aferent încălzirii, se stabileşte consumul aferent bucătăriilor şi spălătoriilor pe baza unor baremuri stabilite potrivit legislaţiei în vigoare.
(2) Pentru repartizarea valorii consumului de apă caldă menajeră pe apartamente şi spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă la clădirile cu centrală termică proprie, asociaţia de proprietari poate monta un contor pe instalaţia de apă caldă astfel încât acesta să înregistreze consumul de apă caldă menajeră din condominium. Valoarea consumului de gaze naturale, în lipsa unui contor care să înregistreze acest consum, pentru prepararea apei calde se determină pe baza unor baremuri stabilite potrivit legislaţiei în vigoare.
(3) Cheltuielile privind consumul de gaze naturale pentru încălzire la clădirile cu centrală termică proprie, în situaţiile în care nu există aparate de măsură a consumului respectiv, se determină scăzând din factura de gaze naturale contravaloarea gazelor naturale rezultate pentru apa caldă şi bucătării conform prevederilor de la alin. (1) şi (2).
@fanny ... caloriferele de la parter si ultimul nivel au cel mai mare numar de elementi iar incaperile situate la aceste nivele necesita un consum mai mare de agent termic pentru incalzirea camerelor la aceeasi temperatura ca in aceleasi camere dar situate intre aceste nivele. deci nu ati avea de ce sa aveti scazamint.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie repartizare consum gaze naturale ContSters14496 ContSters14496 Buna ziua, Art. 36 din H.G. 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi ... (vezi toată discuția)
Impartire factura gaz eronata mariancel mariancel Buna ziua. Fac parte dintr-o asociatie de 12 locatari (sunt si cenzor) avem o centrala de bloc care produce caldura si apa calda, in apartamente avem ... (vezi toată discuția)
Reclamatie adina83 adina83 Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)